Wonders of the Sea 3D (2017)

The ocean as never seen before

Betoverende 3D-onderwaterbeelden en een clichématige regievisie. Cousteau is een betere duiker dan regisseur.
play

5,8 details

  • 82 Min
  • Documentaire
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
82 Min Verenigd Koninkrijk

In de natuurfilm Wonders of the Sea zie je de meest spectaculaire 3D beelden diep in de oceaan. De voice-over van de film is ingesproken door Arnold Schwarzenegger, die de documentaire ook mede produceerde. De acteur, bekend van hits als Terminator, Total Recall en Predator, wil met zijn medewerking meer aandacht geven aan de klimaatproblemen die ook het leven onderwater treffen. Wonders of the Sea 3D is een virtuele reis, niet alleen over maar ook ín de oceanen, gemaakt door Jean-Michel Cousteau (zoon van ontdekkingsreiziger Jacques-Yves Cousteau) en zijn kinderen. Door het gebruik van nieuwe, baanbrekende 3D filmtechnieken ziet men de oceaan als nooit tevoren, maar ook de huidige gevaren die onze wereldzeeën bedreigen. Wonders of the Sea 3D is mede geproduceerd door acteur en oud-gouverneur van Californië, Arnold Schwarzenegger, die als voice-over de kijker meevoert in dit visuele onderwaterwereld-spektakel.

Regie
Jean-Michel Cousteau
Jean-Jacques Mantello
Cast
Arnold Schwarzenegger, Jean-Michel Cousteau, Fabien Cousteau, Celine Cousteau.
Release
19.10.2017
Release NL
21.12.2017
Release DVD
04.05.2018

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Jean-Michel Cousteau, Jean-Jacques Mantello | Cast: Arnold Schwarzenegger (verteller), Celine Cousteau (zichzelf), Fabien Cousteau (zichzelf) | Speelduur: 82 minuten | Jaar: 2017

Onderzoeker en onderwateravonturier Jean-Michel Cousteau, de zoon van de alom bekende ontdekkingsreiziger Jacques-Yves Cousteau, legt met zijn kleine team een reis van meer dan twaalfduizend kilometer af en gaat op zoek naar de wonderen van de zee. Een bijzonder familie-uitje, want ook zoon Fabien en dochter Celine duiken met vader mee de kobaltblauwe zee in. Hun speciale gast is een oude bekende: Arnold Schwarzenegger. Hij voorziet met zijn sympathieke enthousiasme de natuurdocumentaire van commentaar. Naar eigen zeggen móést hij deze klus wel aannemen omdat hij overweldigd was door de magische beelden en actief - politiek - betrokken is met de zorg over het klimaat, een thema dat in deze documentaire een grote rol speelt.

Schwarzenegger heeft meer dan gelijk als hij zegt dat de film een visueel feestje is. Met de allernieuwste 3D-filmtechnieken registreert de camera spannende, verborgen plekken en legio extravagante diertjes. Het totaal vormt als het ware een gigantisch impressionistisch schilderwerk waarbij de 3D-techniek het mogelijk maakt om over het doek te zweven. Op deze manier bestudeert de documentaire met ongekende nabijheid het reliëf, de magische kleuren en de algehele schoonheid van al het wonderlijke. Zo maken we onder meer kennis met de flamboyante kerstboomworm die, begeleid door een droogkomische wals, met zijn kokervormig lichaam een grimas van verbazing opwekt. Evenals de punthoofdige krabben die op de bodem van de oceaan een duel aangaan en elkaar met hun statische motoriek aanvallen. Een lust voor het oog.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Wonders of the Sea 3D

acties