Oh Baby (2017)

Onverwachts een kind blijken te hebben is nooit leuk. Zelfs niet in een romantische komedie.
play

5,3 details

  • 96 Min
  • Komedie
  • Nederland
96 Min Nederland

Liedjesschrijver Ruben neemt het leven niet al te serieus en de liefde al helemaal niet. Als hij na de onverwachte dood van een scharrel de vader blijkt te zijn van haar acht maanden zoon, staat zijn leven compleet op zijn kop. Zonder enige voorbereiding heeft Ruben van het ene op het andere dag de zorg voor baby Oscar. Alsof dat nog niet ingewikkeld genoeg is, besluit zijn losbollige nieuwe schoonzus Lucy dat ook zij voor haar neefje wil zorgen … desnoods met Ruben erbij.

Regie
Thomas Acda
Cast
Gijs Naber, Sanne Vogel, Renée Fokker, Hanna van Vliet, Eric van Sauers.
Release
09.11.2017
Release NL
09.11.2017
Release DVD
21.03.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Thomas Acda | Cast: Gijs Naber (Ruben), Hanna van Vliet (Lucy), Eric van Sauers (Bor), Liz Snojink (Catherine), Renée Fokker (Marijke), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2017

De grote angst van vrijwel iedere vrijgezelle man is al tijden een geliefd concept voor filmmakers: enkele jaren na een kortstondige scharrel plots een kind in je schoot geworpen krijgen van wie je zelf de vader blijkt te zijn. De verrassing is des te groter wanneer het vaderschap pas bij een notaris boven tafel komt. Oh Baby, het regiedebuut van Thomas Acda, kent hiermee een overeenkomst met het eerder dit jaar verschenen Manchester by the Sea van Kenneth Lonergan, al betreft het daar een oom die plotselinge voogdij krijgt toegewezen. Een ander verschil is dat er in laatstgenoemde een stuk meer te lachen valt. Opmerkelijk, aangezien Lonergans film geclassificeerd wordt als een drama, terwijl Oh Baby het etiketje van een komedie draagt.

In Oh Baby is het liedjesschrijver Ruben die de schrik van zijn leven krijgt wanneer hij na het plotselinge overlijden van zijn charmante collega de vader blijkt te zijn van haar acht maanden oude zoon Oscar. Moederlief wilde haar kind niet zonder vader op laten groeien, en zo wordt de zorg voor het kind aan de volkomen onvoorbereide Ruben overgedragen. Bij de baby komt ook nog eens een gratis schoonzusje in de vorm de losbandige uit Australië gearriveerde Lucy, die het maar niks vindt om haar neefje bij een onbekende achter te laten en prompt bij hem in huis trekt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Oh Baby

acties