6 Below (2017)

Een snowboarder raakt hopeloos verdwaald op een ijskoude berg. Weet hij het te overleven of niet?
play

5,0 details

  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

Een snowboarder raakt verloren in een grote sneeuwstorm op de High Sierras. Hij wordt gedwongen te overleven en moet tegelijk zijn eigen demonen bevechten.

Regie
Scott Waugh
Cast
Josh Hartnett, Mira Sorvino, Joey Miyashima, Jason Cottle, Sarah Dumont, Austin R. Grant, Nathan Stevens, David Stevens, Beth Waugh, Kale Culley, Sean Pilz, Vashi Nedomansky, R. Curt Kelsey, Marty McSorely, Judi Carpenter.
Release
13.10.2017
Release NL
23.11.2017
Release DVD
06.04.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Scott Waugh | Cast: Josh Hartnett (Eric LeMarque), Mira Sorvino (Susan LeMarque), Sarah Dumont (Sarah), e.a.| Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2017

Voor de Amerikaanse Eric LeMarque lag ooit een glansrijke carrière als ijshockeyer in het verschiet. Helaas voor hem gooiden emotionele problemen en een drugsverslaving roet in het eten. In het voorjaar van 2004 besloot hij zijn gedachten op een rijtje te zetten tijdens een korte snowboardvakantie. Het noodlot sloeg toe toen LeMarque tijdens een sneeuwstorm hopeloos verdwaald raakte in de bergen. Met enkel een radiootje, een mobiel zonder bereik en een zakje crystal meth op zak volgde een dagenlange strijd tegen de barre kou. En een wel heel letterlijke ingeving aan de term 'cold turkey'.

Vaak laait bij films over ware gebeurtenissen - niet in de laatste plaats op deze site - de discussie op over hoeveel je in een recensie al weg moet geven. Soms is een verhaal in de media, of tijdens de promotie van de film al zo uitgebreid aan bod gekomen, dat het lot van een personage wel als algemeen bekend mag worden beschouwd. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld 127 Hours, waarin enige voorkennis over hoe het afliep met bergbeklimmer Aron Ralston die op onfortuinlijke wijze klem kwam te zitten onder een rotsblok geen enkele afbreuk doet aan de kijkervaring - sterker nog, die voorkennis maakte Danny Boyles film alleen maar interessanter.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

6 Below

acties