The Front Runner (2018)

Gary Hart was going to be President. Instead he changed American Politics forever.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Front Runner is een nieuwe verfilming van een historische biografie. De film is geregisseerd door Jason Reitman, de regisseur van Up in the Air en Thank you for Smoking.

De film gaat over de biografie van de Amerikaanse politicus, diplomaat en advocaat Gary Hart (Hugh Jackman). Hij was de voorloper van de democratische partij, die mee zou doen met de Amerikaanse president verkiezingen van 1988.
Dankzij zijn goede charismatische persoonlijkheid en zijn ideeën, is Gary al snel geliefd bij de jonge kiezers. Zo lijkt hij een goede kan te maken om de president verkiezing te winnen. Wanneer hij een avond samen wordt gezien met een jongere dame door journalisten komt Gary in het roddel en politieke nieuws in een slecht daglicht te staan. Ze beschuldigen Gary namelijk van vreemdgaan met een jongere vrouw.
Gary en zijn politieke aanhangers moeten zijn naam nu proberen te zuiveren, maar hiervoor moeten ze het opnemen tegen de roddeljournalisten en zijn concurrerende politieke tegenstanders.

Met deze film proberen ze een interessant verhaal te vertellen over hoe de pers en roddelbladeren met een verhaal dat misschien niet eens voor een honderd procent klopt toch mensen in een slecht daglicht kunnen zetten en zo hun hele leven kan verpesten. Helaas wordt het verhaal in deze film op een wat te chaotische manier verteld, doordat ze het verhaal vanuit teveel verschillende kanten naar voren brengen. Zo krijg je als kijker wel meer informatie over hoe verschillende mensen over de situaties dachten en wat ze eraan probeerde te doen, maar door al deze verschillende kanten komt het verhaal van de film niet echt duidelijk over.

Het acteerwerk wordt goed gedaan in de film, maar door het chaotische verhaal en de hoeveelheid aan personages krijgen de acteurs niet echt een goede kans om goed naar voren te komen in de film. Hugh Jackman doet het leuk in de hoofdrol, maar doet verder niet echt iets bijzonders met de rol. J.K. Simmons doet het verder ook leuk als de politieke partners van Gary Hart. Zijn bijrol komt het beste naar voren in de film.