The Front Runner (2018)

Gary Hart was going to be President. Instead he changed American Politics forever.

Matig politiek drama over waargebeurd schandaal tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 1988.
play

6,0 details

  • 113 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Historisch
  • Mystery
  • Verenigde Staten
113 Min Verenigde Staten

In 1988 deed Hart een gooi naar het presidentschap. Van de acht kandidaten die meededen aan de voorverkiezingen stond Hart aan kop als beste keuze voor de Democratische Partij. Een schandaal omtrent vreemdgaan zette echter zijn leven op z'n kop en zorgde ervoor dat hij moest stoppen. Michael Dukakis, die qua populariteit niet ver achter Hart zat, won uiteindelijk de voorverkiezingen en werd de Democratische presidentskandidaat. Uiteindelijk verloor hij van Republikein George H.W. Bush, die van 1989 t/m 1993 de 41e president van de Verenigde Staten was.

Regie
Jason Reitman
Cast
Hugh Jackman, Vera Farmiga, J.K. Simmons, Alfred Molina, Sara Paxton, Kevin Pollak, Mark O'Brien, Kaitlyn Dever, Mike Judge, Ari Graynor, Oliver Cooper, Toby Huss, Chris Coy, Alex Karpovsky, Mamoudou Athie, Spencer Garrett, Bill Burr, John Bedford Lloyd, Tommy Dewey, Josh Brener, Molly Ephraim, Courtney Ford, Jenna Kanell, Stephanie Allynne, RJ Brown.
Release
01.09.2018
Release NL
07.03.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: The Front Runner | Cast: Hugh Jackman(Gary Hart), Vera Farmiga (Lee Hart), J.K. Simmons (Bill Dixon), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2018

Gary Hart, voormalig Amerikaans senator, presidentskandidaat en heel kort de favoriet in de verkiezingen van 1988, zou een interessant filmpersonage kunnen zijn. Helaas is hij dat niet in Jason Reitmans The Front Runner, dat draait om die korte periode waarin Hart de grootste kans maakte om de voorverkiezingen van de Democratische Partij te winnen. The Front Runner voelt als de zoveelste recente film over een (Amerikaanse) mannelijke politicus die door een schandaal ten val wordt gebracht. Echt interessante films levert dat meestal niet op, terwijl de huidige president van de Verenigde Staten schandaal na schandaal overleeft.

Gary Hart wordt als een soort tegenpool van figuren als Trump gepresenteerd in The Front Runner. Iemand die complexe politieke problemen helder en simpel kan uitleggen, zonder ze te reduceren tot slogans. Iemand die vanuit een licht links gedachtegoed met klare, eerlijke taal een verdeeld Amerika zou kunnen verenigen. Iemand die een verstandige koers voor het land zou kunnen uitstippelen. Kortom, Amerika's hoop in bange dagen. Nadat hij in 1984 al bijna de nominatie voor de presidentskandidaat van de Democratische Partij verzilvert, lijkt hij in 1988 de gedoodverfde kandidaat, totdat een schandaal zijn campagne opbreekt. Veel verder dan deze vage schets komen Jason Reitman en scriptschrijvers Jay Carson en Matt Bai (op wiens boek de film is gebaseerd) echter niet.

alle artikelen (2)

The Front Runner Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Front Runner

acties