Mesteren (2017)

Door de komst van een bijzondere gast begint een Deens kunstimperium scheuren te vertonen, net zoals de film zelf helaas.
play

6,9 details

  • 94 Min
  • Drama
  • Denemarken
94 Min Denemarken

Simon is de koning van de Deense art scene. Het leven is mooi, maar als op een dag zijn zoon Casper op komt dagen, wordt de nieuwe relatie tussen de twee flink op de proef gesteld.

Alt titel
The Man
Regie
Charlotte Sieling
Cast
Ane Dahl Torp, Søren Malling, Jakob Oftebro, Søren Pilmark, Jessica Dinnage, Simon Bennebjerg, Elias Zerael Bauer, Thomas Hwan, Sus Wilkins, Marie-Lydie Melone Nokouda, Evrim Benli, Anna Linhartová, Jana Krausová.
Release
02.03.2017
Release NL
18.01.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Charlotte Sieling | Cast: Jakob Oftebro (Casper), Ane Dahl Torp (Darling), Søren Malling (Simon Brahe), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2017

Mesteren (vrij vertaald: The Man) is de nieuwste film van de Deense regisseur Charlotte Sieling die na een imposante internationale carrière terugkeert naar haar geboorteland. Na haar jarenlange wandeling door televisieland (Borgen, Homeland en The Killing om er een paar te noemen) retourneert de Deense naar de filmwereld en neemt het heft in eigen handen door haar zelfgeschreven scenario te verfilmen. Sieling schotelt iets anders voor dan dat we van haar gewend zijn. Ditmaal geen Scandinavische krimi of meeslepende thriller, maar verrassend genoeg een familiedrama dat zich afspeelt in een prominent Deens kunstenaarsmilieu.

De beroemde kunstenaar Simon is vanaf het begin van de film de ongetwijfelde Mesteren: dé man die een indrukwekkend modern kunstimperium heeft opgebouwd en in een jaloersmakend ruim atelier een hoop mensen voor zich heeft werken. Hoewel de gemiddelde bekende kunstenaar in praktijk wellicht wat minder ruimte, personeel en rode wijn heeft, vertolkt Simon waardig de rol van een starre, maar tegelijkertijd charismatische kunstenaar. Het reilen en zeilen van een soortgelijke onderneming is natuurlijk ook geen makkie. Zeker niet als je zoon die je jarenlang niet hebt gezien ineens voor de deur staat.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Mesteren

acties