Geumul (2016)

A man trapped in the net against his will.

6,9 details

  • 114 Min
  • Drama
  • Zuid-Korea
114 Min Zuid-Korea

De boot van een Noord-Koreaanse visser gaat per ongeluk kapot en hij drijft af naar Zuid-Korea. Daar wordt hij bruut verhoord, alvorens hij terug naar Noord-Korea gestuurd wordt.

Alt titel
The Net
Regie
Ki-duk Kim
Cast
Ha-dam Jeong, Seung-beom Ryu, Guyhwa Choi, Young-min Kim, Won-geun Lee, Min-seok Son, Hyun-Ah Sung, Ji-il Park.
Release
31.08.2016
Release NL
07.09.2017
Release DVD
21.08.2018

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Ki-duk Kim | Cast: Seung-bum Ryoo (Nam Chul-woo), Won-geun Lee (Oh Jin-woo), Young-min Kim (Inspector), Ha-dam Jeong (Jin-Dal-Rae), Ji-il Park (K-CIA officer), e.a. | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2016

Dagelijks valt in de krant wel iets te lezen over de toenemende dreiging van Noord-Korea. Dictator Kim Jong-un uit steeds stevigere oorlogstaal tegenover zijn vijanden, voornamelijk de Verenigde Staten en hun bondgenoot Zuid-Korea. Door al dat geknetter over en weer wordt het conflict opgetild tot een wereldwijd probleem, waardoor bijna uit het oog wordt verloren hoe deze politieke strijd zich vertaalt in het dagelijkse leven van de bevolking aan beide zijden van de grens. Dit overkoepelende conflict is de schrijnende achtergrond van de Zuid-Koreaanse film The Net (oorspronkelijke titel: Geumul), waarin een ogenschijnlijk onschuldige visser wordt beschuldigd van spionage.

Nam Chul-woo is een arme visser uit Noord-Korea, werkzaam op een rivier vlakbij de zwaarbewaakte grens met Zuid-Korea. Iedere dag staat hij op, zegt hij gedag tegen zijn dierbare vrouw en dochter en vertrekt hij naar een legerpost om toegang te krijgen tot zijn armetierige vissersbootje. Op een zekere dag komt zijn visnet klem te zitten in de motor van zijn boot, waardoor hij machteloos afstroomt naar het Zuid-Koreaanse vaste land. Daarmee brengt hij zichzelf onbedoeld als hulpeloze vis in een spanningsnet tussen twee ruziënde landen, vol bureaucratie, corruptie en dubieuze praktijken. Chul-woo is dus zelf de vangst, gevangen in een ware nachtmerrie.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Geumul

acties