Mannen van Mars
Platvloerse grappen en gemakzuchtig schrijfwerk zetten de toon in deze Nederlandse komedie.
play

5,7 details

  • 91 Min
  • Komedie
  • Nederland
91 Min Nederland

Drie veertigers worden op buitengewoon herkenbare manier geconfronteerd met het feit dat ze geen tieners meer zijn.

Regie
Hans Somers
Cast
Daniël Boissevain, Martijn Fischer, Huub Smit, Robert Nederlof, Frederik Brom, Mark Rietman, Cynthia Abma, Jennifer Hoffman, Lisa Zweerman, Holly Mae Brood, Tarikh Janssen, Justin van Dijk, Daniël Brongers, Noah Meertens.
Release
08.03.2018
Release NL
08.03.2018
Release DVD
18.07.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Hans Somers | Cast: Martijn Fischer (Mark), Daniël Boissevain (Edwin), Huub Smit (Peter), Lisa Zweerman (Amber), Jennifer Hoffman (Monique), Cynthia Abma (Saskia), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2018

Veertigers die zich gedragen als twintigers komen een beetje zielig over. Waarschijnlijk omdat ze maar niet willen beseffen dat de tijd hen allang heeft ingehaald. In de voorbijgaande jaren is nogal wat veranderd in hun leven en aan hun uiterlijk. Vroeger stonden ze elke zaterdag zij aan zij met een biertje in de discotheek, tegenwoordig bestaat het leven uit huisje-boompje-beestje en staat er een gezinsauto voor de deur geparkeerd. De haargrens begint te wijken en boven de gordel zijn er wat extra kilootjes bijgekomen. Het mag niet als een verrassing komen dat de Nederlandse komedie Mannen van Mars voornamelijk platgetreden paden betreedt.

Mark, Edwin en Peter hebben hun middelbareschooltijd samen doorgebracht op het Marsmancollege, maar zijn elkaar na het eindexamen min of meer uit het oog verloren. Ieder heeft zo zijn eigen problemen, zo blijkt tijdens de vlotte introductie van de personages. Vanaf het moment dat Peter kaal begon te worden, worstelt hij met zijn zelfvertrouwen. Mark heeft vooral problemen met zijn vrouw, wat resulteert in een reeks zweverige sessies met hun relatietherapeut. Alleen Edwin heeft zijn wilde haren nog niet verloren en dat lijkt precies de aard van zijn probleem: in plaats van volwassen worden en verantwoordelijkheid nemen, zuipt en neukt de polderrocker er nog wekelijks op los.

videotrailers & clips