7 Days in Entebbe (2018)

Discover the story that changed the course of history.

De regisseur van de Tropa de Elite-films maakt een fijne comeback met een gelaagde reconstructie van de Entebbe-gijzeling.
play

5,3 details

  • 107 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Historisch
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
107 Min Verenigd Koninkrijk

Vier mannen nemen een vliegtuig over en gijzelen de passagiers. Ze dwingen het te landen op Entebbe, Oeganda, waarmee ze proberen tientallen Palestijnen die vastzitten in Israël te bevrijden.

Regie
José Padilha
Cast
Rosamund Pike, Daniel Brühl, Eddie Marsan, Mark Ivanir, Denis Menochet, Nonso Anozie, Lior Ashkenazi, Ben Schnetzer, Yiftach Klein, Brontis Jodorowsky, Kamil Lemieszewski, Peter Sullivan, Andrea Deck, David Annen, Danny Scheinman, Naoufal Ousellam, Michal Shtamler, Vincent Riotta, Juan Pablo Raba, Natalie Stone, Amir Khoury, Flynn Allen, Paloma Coquant, Angel Bonanni, Ala Dakka, Batsheva Dance Company, Saffron Scheinmann, Trudy Weiss, Zina Zinchenko, Gal Pertsiger.
Release
16.03.2018
Release NL
31.05.2018
Release DVD
10.10.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: José Padilha | Cast: Daniel Brühl (Wilfried Böse), Rosamund Pike (Brigitte Kuhlmann), Lior Ashkenazi (Yitzhak Rabin), Eddie Marsan (Shimon Peres), Ben Schnetzer (Zeev Hirsch)

e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2018

Na in thuisland Brazilië grote successen te hebben beleefd met de twee Tropa de Elite-films mocht regisseur José Padilha in Hollywood aan de slag met de remake van Robocop. Maar waar Paul Verhoeven voor zijn gelijknamige Hollywooddebuut nog voldoende vrijheid genoot om er een subversieve actiefilm van te maken, moest zijn Braziliaanse opvolger vooral de wensen van de studio opvolgen, resulterend in een film die zowel kritisch als financieel weinig indruk maakte. Het was niet de eerste keer dat een regisseur van buitenaf met zijn handen gebonden in het diepe werd gegooid en ook ditmaal resulteerde dat in teleurstelling en een gestagneerde Hollywoodcarrière. Niet vreemd dus dat Padilha het Amerikaanse studiosysteem de rug toe heeft gekeerd en aan de slag ging met de internationale productie 7 Days in Entebbe. Goede beslissing, want voor deze op de werkelijkheid geënte thriller zijn Padilha's kwaliteiten geschikter dan voor lomp blockbusterwerk.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

7 Days in Entebbe

acties