nu in de bioscoop

Us (2019)

Two Years Ago, Jordan Peale Redefined the Genre with "Get Out." On March 22, Discover His New Nightmare.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Us is een nieuwe horror thriller geregisseerd, geschreven en deels geproduceerd door Jordan Peele, de regisseur van Get Out.

In de film besluit de Wilson familie op vakantie te gaan naar Santa Cruz in Californië in het oude familiehuis van moeder Adelaide (Lupita Nyong´o), om zo even aan hun drukke leven te kunnen ontsnappen. Hier plannen ze om samen met vrienden die hier wonen wat tijd door te brengen en gezamenlijk te relaxen.
Wanneer ze een dag op het strand doorbrengen, dwaalt jongste zoon Jason (Evan Alex) af en raakt zo bijna vermist. Door deze gebeurtenis krijgt moeder Adelaide last van haar moederinstinct en wordt ze erg beschermend tegenover haar familie, want vroeger heeft ze zelf ook vervelende gebeurtenissen mee gemaakt in hetzelfde gebied.
De familie gaat terug zo naar het oude familiehuis, om hier de nacht door te brengen. Hier zien ze dezelfde avond ook vier mysterieuze figuren, die rond het huis rondhangen en uiteindelijk weten in te breken. Als de familie duidelijk ziet wie het huis zijn binnengedrongen, ziet de familie dat ze te maken hebben met dubbelgangers. Deze dubbelgangers lijken de familie te willen vermoorden, om dan hun levens over te nemen. De Wilson familie moet nu de strijd met hun dubbelgangers aangaan om hun eigen levens te behouden.

Met deze film heeft Jordan Peele weer een interessante film gemaakt, waarmee hij net als zijn laatste film Get Out ook een bericht over het leven en de wereld mee probeert te vertellen. Met Get Out probeerde hij de problemen van racisme op een speelse manier naar voren te brengen. Bij deze film vertelt Jordan Peele ook een goed bericht, maar helaas heeft hij ervoor gekozen het bericht van deze film op een onnodig moeilijke manier te vertellen. Door deze vertelwijze kan de films soms eerder als langdradige overkomen dan interessant. Als horror film is het ook meer spannend dan echt eng.

Als je als kijker goed blijft opletten tijdens het kijken van de film kun je wat verborgen aankondigen terug vinden in de film, die helpen met het begrijpen van het bericht van de film en wat de uiteindelijke plottwist is. Ondanks deze verborgen aankondigingen krijg je pas aan het eind van de film de gehele uitleg over hoe bepaalde dingen en gebeurtenissen konden gebeuren in de film. De uitleg aan het eind van de film geeft helaas geen antwoord op alle vragen die je als kijker kunt, hebben tijdens het kijken van de film. Als Jordan Peele wat meer aandacht had besteden aan het einde van zijn filmscript had hij deze onbeantwoorde vragen misschien toch kunnen beantwoorden, zodat de kijkers niet met onbeantwoorde vragen blijven zitten.

Het acteerwerk wordt wel goed gedaan in de film. Jordan Peele heeft de cast ook tien horror films laten kijken om in een goede stemming te komen voor het filmen van deze film. De meeste van de cast spelen ook een dubbel rol, want naast hun originele personages spelen ze ook de rollen van hun dubbelgangers. Zo moeten ze dezelfde rollen toch op twee verschillende manieren spelen in de film. De acteurs die de familie in de film spelen, komen realistisch over als een familie door de manier hoe ze met elkaar omgaan. Lupita Nyong´o zet het beste acteerwerk als de hoofdrolspeler van de film. De jonge acteurs die de kinderen in de film spelen zetten hun rollen ook goed neer. Deze film is voor hun ook pas hun eerste echte filmrol die ze spelen.