Jupiter holdja
De Hongaarse vluchtelingenproblematiek krijgt een extra dimensie als een asielzoeker bijzondere gaven blijkt te hebben.
play

5,9 details

  • 123 Min
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Hongarije
  • Duitsland
123 Min Hongarije

Aryan is een Syrische vluchteling die zijn weg probeert te vinden nar Hongarije. Dat doet hij samen met zijn vader en een aantal andere vervloekte zielen. Ze worden gevangen en bevinden zich al snel in een web van cynisme en corruptie.

Alt titel
Jupiter’s Moon
Regie
Kornél Mundruczó
Cast
András Bálint, Merab Ninidze, György Cserhalmi, Mónika Balsai, Szabolcs Bede Fazekas, Zsombor Jéger, Soma Boronkay, Bálint Bán, Brigitta Egyed, István Fillár, András Gombai-Nagy, Ákos Birkás, Mátyás Bodor, Zsombor Barna, Majd Asmi.
Release
19.05.2017
Release NL
02.11.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Kornél Mundruczó | Cast : Merab Ninidze (Gabor), Zsombor Jéger (Aryan), György CserHalmi (László), Mónika Balsai (Vera), e.a. | Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2017

De internationale vluchtelingenproblematiek is nog steeds enorm en onoverzichtelijk, maar voor veel Hollanders is het tevens een ver-van-mijn-bedshow. Er wordt hevig geprotesteerd als ergens een asielzoekerscentrum wordt geopend, maar over de grens is de situatie een stuk schrijnender. Vooral in de gebieden waar de vluchtelingen Europa binnenkomen. In het Hongaarse Jupiter's Moon krijgt het persoonlijke verhaal van een vluchteling wel een hele bijzondere wending.

In een van de ruwe realiteit omgeven onthutsende opening wordt duidelijk hoe de Hongaarse douane omgaat met de vele vluchtelingen die in het land een betere toekomst zoeken. Zoals Syriër Aryan die van de Servische grens Hongarije weet te bereiken en illegaal het land probeert binnen te komen. Aryan komt een heel eind maar wordt toch door de grenspolitie neergeschoten. Einde verhaal zou je denken, ware het niet dat op dat moment het wonder geschiedt. Aryan stijgt op uit zijn ziekenhuisbed en blijft zweven. Hij heeft een bijzondere gave gekregen.

videotrailers & clips