Grace Jones: Bloodlight and Bami (2017)

An electrifying journey through the performance, private and public worlds of pop cultural icon Grace Jones.

Een rommelig portret van de extravagante Jamaicaans duizendpoot Grace Jones.
play

6,9 details

  • 115 Min
  • Documentaire
  • Muziek
  • Ierland
  • Verenigd Koninkrijk
115 Min Ierland

Grace Jones heeft het allemaal: ze is groter dan het leven, wild, androgeen en angstaanjagend. Maar in deze film ontdekken we ook andere kanten van de legende: die van een geliefde, dochter, moeder, zus en zelfs oma, terwijl ze laat zien waar haar masker vandaan komt.

Regie
Sophie Fiennes
Cast
Grace Jones, Sly & Robbie, Jean-Paul Goude.
Release
27.10.2017
Release NL
09.08.2018
Release DVD
04.12.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Sophie Fiennes | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2017

Even aftrappen met een persoonlijke anekdote. Verreweg het meest bizarre concert dat ik ooit heb meegemaakt was dat van Grace Jones in Utrecht. De Jamaicaanse diva vertoonde in april 2010 bijbehorend gedrag door maar liefst ruim anderhalf uur te laat op te komen. Het gejoel van afkeur dat vanuit het publiek volgde werd beloond met Jones die met haar zweep sloeg. Niemand verstoort haar feestje waar zij en niemand anders de baas is. Het concert zelf was een grote verkleedpartij, met als toppunt tijdens La Vie en Rose Jones in een enorme Caribische feestjurk waarmee ze als een krab zijwaarts bewoog om na tien minuten te onthullen dat ze van achteren geheel naakt was. Tussen de nummers en verkleedpartijen door bleef de zangeres achter de coulissen doorkletsen, waarbij tussendoor het gesnuif van coke klonk. Maar wat een verschijning.

De in 1948 geboren zangeres begon haar loopbaan als model, waarbij ze samen met Jerry Hall en Jessica Lange in een Parijs appartement bivakkeerde. Gaandeweg richtte Jones zich op muziek en acteerwerk, onder andere als Bond-schurk. Net als bij wel meer beroemdheden is Jones geen muzikaal wonder of een bijzonder begaafd zangeres, maar het totaalplaatje is ongeëvenaard. Haar handelsmerk: haar blockhead kapsel en haar strak getrainde lijf.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Grace Jones: Bloodlight and Bami

acties