Journeyman (2017)

A snapshot into the life of a struggling boxer

Aangrijpend sportdrama waarin bokser hersenschade krijgt en zijn leven uiteen dreigt te vallen.
play

6,8 details

  • 92 Min
  • Drama
  • Sport
  • Verenigd Koninkrijk
92 Min Verenigd Koninkrijk

Matty Burton is een middengewicht bokskampioen van de wereld. Nu het einde van zijn carrière nadert, weet hij dat hij zoveel mogelijk geld moet verdienen en dan op tijd stoppen. Zijn doel is om een huis voor zijn vrouw Emma en hemzelf te verzekeren, en een toekomst voor hun baby Mia. Na een gigantisch gevecht tegen Andre 'The Future' Bryte keert Matty terug naar huis en Emma, maar even later valt hij neer op de vloer van zijn huiskamer als gevolg van een late reactie op een vernietigende klap die hij tijdens het gevecht incasseerde. Wanneer Matty van zijn coma ontwaakt, begint de echte strijd pas: Door geheugenverlies is hij niet meer dezelfde persoon, en moet hij zijn leven weer zien op te pakken terwijl zijn wereld uit elkaar valt.

Regie
Paddy Considine
Cast
Paddy Considine, Jodie Whittaker, Paul Popplewell, Anthony Welsh, Paul Donnelly, Tony Pitts, Gareth Davies, Richard Varley, Danielle Hanson, Emelia Spencer, Shamir Masri, Jonny Masters, Craig Thomas Lambert, Matt Insley, Lexie Duffy, Junior Witter, Lainie Duffy, Brendan Ingle.
Release
12.10.2017
Release NL
06.09.2018
Release DVD
09.01.2019

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Paddy Considine | Cast: Paddy Considine (Matty Burton), Jodie Whittaker (Emma Burton), Paul Popplewell (Jackie), Tony Pitts (Richie) e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2017

Het leven kan in één klap compleet veranderen. Of letterlijk in meerdere klappen op je hoofd. We bewonderen topsporters vaak om hun doorzettingsvermogen en focus. Hoe ze zichzelf lichamelijk en geestelijk tot het uiterste drijven om de top van hun sport te bereiken. Alle aandacht gaat uit naar de glorie van de winnaars en naar de tragedie van de verliezers van finales en wedstrijden om medailles, bekers en prijzen. Onderbelicht blijft soms de mogelijke prijs die de sporters daarvoor fysiek en psychisch betalen.

Af en toe is er aandacht voor het leven in de schaduw van die glorie of tragedie, maar over hoe mensen kapot kunnen gaan puur door het beoefenen van de sport zelf, daar heeft men het meestal toch liever niet over. Journeyman schijnt zijn licht daar wel op, uitgebreid en pijnlijk. Matty Burton is wereldkampioen boksen geworden door een blessure van zijn tegenstander tijdens de titelstrijd. Eigenlijk had hij toen moeten stoppen. Alleen de titel is echter niet genoeg, hij wil bewijzen dat hij die echt verdient, dat hij de beste bokser in zijn klasse is. Dus neemt hij de uitdaging van een jonge bokser aan, en wint dit keer écht de titel.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Journeyman

acties