5,9 details

  • 118 Min
  • Documentaire
  • Nederland
  • Libanon
118 Min Nederland

In Libanon leven momenteel zo’n 1,2 miljoen Syriërs. Veel tentenkampen, met soms niet meer dan honderd mensen, staan in de Begaa Vallei tussen Damascus en Beiroet. Vóór de oorlog werkten veel Syriërs er als seizoenarbeiders in de landbouw. Toen de oorlog uitbrak, bleven ze. Om er tenten neer te zetten betalen ze nu huur aan de grondeigenaren. The Long Season richt zich op één tentenkamp in een enorm landschap van nederzettingen.

Alt titel
The Camp
Regie
Leonard Retel Helmrich
Release NL
28.12.2017

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Leonard Retel Helmrich | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2017

Het niet aflatende nieuws over vluchtelingen is overweldigend. Het gevaarlijke is dat velen het afdoen als een politiek probleem in plaats van het menselijke aspect te erkennen. Derhalve blijven films als The Long Season belangrijk, ook al is dit niet de eerste of beste documentaire die het verhaal van vluchtelingen in een vluchtelingenkamp vertelt (denk bijvoorbeeld aan The Walnut Tree). Desalniettemin is The Long Season een boeiende film over mensen en hun dagelijkse leven in een Libanees kamp in de Begaa Vallei tussen Damascus en Beiroet. Met problemen die daar specifiek bij komen kijken, en problemen die elk mens overal kan tegenkomen.

Zo zijn de eerste kinderen die we zien huilen niet aan het huilen vanwege wat ze meegemaakt hebben in de oorlog in Syrië of vanwege de kampfaciliteiten of het gebrek daaraan. Ze huilen omdat ze als typische broer en zus met elkaar begonnen te stoeien totdat dit te ver ging en er klappen vielen. De jongere, agressievere broer is bijna twee koppen kleiner dan zijn oudere zus en dat krijgt hij te merken ook als hij begint met slaan. Het is iets wat overal ter wereld ter wereld gebeurt, ongeacht klasse of situatie.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Long Season

acties