Just Mercy

Just Mercy (2019)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Just Mercy is een nieuw drama geregisseerd en deels geschreven door Destin Daniel Cretton, de regisseur van The Glass Castle. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van advocaat Bryan Stevenson.

De film gaat over de jonge advocaat Bryan Stevenson (Michael B. Jordan), die voor gerechtigheid probeert te zorgen bij de mensen die het financieel moeilijker hebben. Bryan reist af naar Alabama, om de plaatselijke advocaat Eva Ansley (Brie Larson) te steunen. De twee proberen lokale gevangenen te helpen en komen zo terecht bij Walter "Johnny D." McMillian (Jamie Fox). In 1987 is hij veroordeeld tot de doodstraf, omdat hij wordt beschuldigd met de moord op een 18-jarig meisje. Bryan weet veel te vinden om Johnny D. zijn onschuld te bewijzen, maar moet alleen nog crimineel Ralph Myers (Tim Blake Nelson) zien om te praten om met de waarheid boven water te komen. Zonder deze getuigenis maakt hij geen kans tegenover de corrupte racistische staat. Zo komt Bryan langzamerhand symbool te staan voor de gemeenschap van Johnny D. in de strijd tegen de staat.

Deze film speelt goed in op hoe iets zoals corruptie of racisme invloed kunnen hebben op een rechtszaak en zo onschuldige mensen vast komen te zitten en echt door de doodstraf onschuldig gedood worden. Het tempo van de film kan soms wat overkomen als langdradig, maar dit komt vooral door alle tegenslagen die de personages meemaken dankzij de corruptie van de staat. Ondanks de langdradigheid die de films zo soms kan hebben heeft de film verder wel een meeslepend verhaal.

Het acteerwerk wordt goed gedaan door de cast Jamie Fox en Michael B. Jordan spelen goed samen in deze film als een duo dat de onschuld van Jamie Fox zijn personage proberen te bewijzen, maar steeds weer worden neergehaald door corrupte racistische tegenstanders. De rest van de cast levert ook goed en passend werk in de film.