op tv

Just Mercy (2019)

Dit waargebeurde verhaal van een onterechte terdoodveroordeling is degelijk, maar ook wat vlak.
play

7,2 details

  • 137 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
137 Min Verenigde Staten

Just Mercy is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Bryan Stevenson, een getalenteerde jonge advocaat die er alles aan doet om de meest kwetsbare mensen in de Verenigde Staten te verdedigen in de rechtbank en te vechten voor gelijke rechten in een systeem dat dit niet altijd toelaat.

Regie
Destin Daniel Cretton
Cast
Brie Larson, Jamie Foxx, Michael B. Jordan, Tim Blake Nelson, Rafe Spall, Darrell Britt-Gibson, Rhoda Griffis, O'Shea Jackson Jr., Steve Coulter, Rob Morgan, Tonea Stewart, Alex Van, Claire Bronson, Kirk Bovill, Ron Clinton Smith, Drew Scheid, Karan Kendrick, Dominic Bogart, Hayes Mercure, Lindsay Ayliffe, Elizabeth Becka, Andrene Ward-Hammond, Marcus A. Griffin Jr., C.J. LeBlanc.
Release
06.09.2019
Release NL
16.01.2020
Release DVD
27.05.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Destin Daniel Cretton | Scenario: Destin Daniel Cretton, Andrew Lanham | Cast: Michael B. Jordan (Bryan Stevenson), Brie Larson (Eva Ansley), Jamie Foxx (Walter McMillan), Tim Blake Nelson (Ralph Myers), Rafe Spall (Tommy Chapman), e.a.| Speelduur: 137 minuten | Jaar: 2019

Het onmenselijke aan de doodstraf is niet alleen dat er kwaad met kwaad wordt vergeld, maar vooral dat het een onomkeerbare straf is. Onderzoek wijst uit dat zo'n vier procent van de doodstraffen in de Verenigde Staten wordt opgelegd aan onschuldige personen. In negenentwintig van de vijftig staten is de doodstraf nog steeds van kracht.

Haast nog inhumaner dan de daadwerkelijke uitvoering van de doodstraf en de vraag welke methode dan het minst wreed is, zijn de soms uitzichtloze jaren of zelfs decennia waarin terdoodveroordeelden wachten op de voltrekking ervan. Advocaat Bryan Stevenson van The Equal Justice Initiative, een pro-deopraktijk die gevangenen in de dodencel bijstaat, wil voor zijn cliënten een menselijker bestaan voor elkaar boksen. Want zelfs al heb je een misdaad begaan: elk mens heeft recht op een eerlijk proces en menswaardige penitentiaire omstandigheden.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Just Mercy Nieuwsberichten