Algemeen

Afro-Amerikaanse films scoren momenteel extreem goed

'The Help' is zelfs nummer 1 op Netflix!

door Wouter Drummen om 10:06 in Algemeen
Over heel de wereld vinden protesten en marsen plaats i.v.m. de dood van George Floyd, die om het leven nadat een politieagent maar liefst 8 minuten lang met zijn knie op de nek van Floyd bleef drukken. Ook in de filmwereld heeft dit een impact.

Niet allen lieten gigantisch veel bekendheden zich erover uit (zoals o.a. de krachtige speech van John Boyega), ook scoren Afro-Amerikaanse films nu erg goed dankzij de Black Lives Matter-betogingen. Zo staat het waargebeurde drama, Just Mercy (waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor Jamie Foxx en Michael B. Jordan) nu op iTunes op de derde plaats.

Het familiedrama Waves staat op plek zeven, terwijl de Harriet Tubman-biopic Harriet op plaats nummer twaalf staat en de documentaire I Am Not Your Negro op plek eenentwintig.

Andere films
Er staan echter nog heel wat andere films in de top 100. Zo ook Queen & Slim, The Hate U Give, Hidden Figures, Selma, Remember the Titans, Do the Right Thing, The Blind Side, 12 Years a Slave en The Help. Op Netflix is The Help, ondanks het feit dat deze film uit 2011 stamt, zelfs de meest bekeken film in de Verenigde Staten.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hyenas

Avatar

I am not your negro vond ik heel erg indrukwekkend. Just Mercy was ook een aangename verassing begin dit jaar.

Verbaasd dat Half Baked er niet bij staat...

GreenHornet

Avatar

American History X is heel populair op dit moment

NieuwsFilm

meest populair