Talloze beroemdheden reageren met afschuw op dood George Floyd

Talloze beroemdheden reageren met afschuw op dood George Floyd

Velen uiten zich tegen racisme.

Heel Amerika is in rep en roer door de dood van George Floyd. Floyd stierf nadat een politieagent meer dan acht minuten op Floyd's nek leunde, terwijl deze geboeid met zijn buik op de straat lag. Ondanks het feit dat Floyd aangaf niet te kunnen ademen en een omstander zei dat het niet goed ging, haalde de politieagent zijn knie niet van de nek. Hierdoor kwam Floyd om het leven.

De agenten die hierbij betrokken waren zeiden dat toen ze Floyd wilden arresteren hij gewelddadig werd, maar dit blijkt niet te kloppen. Videomateriaal toont namelijk aan dat Floyd zich niet verzet en rustig meewerkt. Er zijn nu dan ook gigantisch veel protesten in Amerika (en wereldwijd), waarbij er hard wordt opgetreden tegen demonstranten. Talloze bekendheden laten nu van zich horen.

Lange lijst
Zo schreef George Clooney een brief waarin hij er op aandringt dat het Amerikaanse systeem dringend verandert moet worden, aangezien er nog teveel haat en racisme is, iets waar de leiders van het land volgens de beroemde acteur bijzonder weinig aan doen.

Ook het Hollywood-power koppel Blake Lively en Ryan Reynolds hebben 200.000 dollar gedoneerd aan de Amerikaanse National Association for the Advancement of Colored People. Zij zeggen zich persoonlijk schuldig te voelen voor de dood van George Floyd, aangezien ze zich in het verleden niet informeerden over hoe diep geworteld systematisch racisme nu eigenlijk is.

Anderen
De met een Oscar bekroonde acteur Jamie Foxx zei juist weer dat bekendheden ook deel uit moeten maken van de protesten en dat alleen maar berichten op sociale media plaatsen niet genoeg is. Foxx heeft dan ook al meegedaan aan meerdere protesten en marsen.

Regisseur J.J. Abrams en zijn vrouw Katie McGrath, hebben ook gezegd maar liefst 10 miljoen dollar te doneren aan verschillende goede doelen zoals Black Futures Lab, Black Lives Matter LA, Community Coalition, Equal Justice Initiative en Know Your Rights Camps.

Andere beroemdheden die eveneens van zich lieten horen zijn Hugh Jackman, Reese Witherspoon, John Boyega, Matthias Schoenaerts, Spike Lee, Arnold Schwarzenegger, James Mangold, John Cusack, Tyler Perry, Ellen DeGeneres, Justin Bieber, Jane Fonda, Lady Gaga, Oprah Winfrey, Beyonce, Rihanna en meer.

NieuwsFilm

meest populair