Celebrity

Krachtige speech 'Star Wars'-acteur John Boyega tijdens Black Lives Matter-protest

De Star Wars-acteur heeft er meer dan genoeg van.

door FilmTotaal om 13:08 in Celebrity
Niet alleen in Amerika maar over heel de wereld vinden protesten en marsen plaats i.v.m. de dood van George Floyd, die om het leven kwam nadat een politieagent maar liefst 8 minuten met zijn knie op de nek van een geboeide Floyd ging liggen. Tientallen beroemdheden zeggen dan ook dat verandering dringend nodig is, waaronder ook John Boyega.

Boyega, voornamelijk bekend van de laatste Star Wars-trilogie, laat sinds de dood van Floyd veel van zich horen. Zo staat zijn Twitter-pagina bijvoorbeeld vol met berichten i.v.m. politiegeweld en racisme, maar nu besloot de 28-jarige ster nog een stapje verder te gaan.

Speech
Boyega liep namelijk mee tijdens een Black Lives Matter-betoging in Londen, waar hij een speech gaf: '''Black lives have always mattered'. We zijn altijd al belangrijk geweest en hebben altijd al iets betekend''. Naast Floyd verwees Boyega ook naar andere slachtoffers van racisme en politiegeweld, zoals Sandra Bland en Trayvon Martin.

''We zullen nooit weten wat George Floyd en Sandra Bland bereikt zouden kunnen hebben, maar vandaag gaan we ervoor zorgen dat onze kinderen niet hetzelfde overkomt. Ik weet niet of ik na al deze uitspraken nog veel van een carriere ga hebben, maar dat kan mij niet schelen''.

Samen staan
Zo ging de acteur verder: ''We moeten samen staan en vredig betogen. De politie wil dat we fouten begaan en dat we niet georganiseerd zijn. Laten we het tegendeel bewijzen. Het is te belangrijk om niks te doen. Het is pijnlijk om elke dag weer er aan herinnerd te worden dat je etniciteit niks betekent. Dat is niet waar en het is nooit waar geweest''.Impact
Zijn speech had duidelijk impact, aangezien meerdere beroemde regisseurs, zoals Jordan Peele, Duncan Jones, Phil Lord, Edgar Wright en Cathy Jan allen lieten weten maar wat graag met Boyega te willen samenwerken. Ook liet Lucasfilm weten volledig achter hem te staan, net zoals Mark Hamill en regisseur J.J. Abrams.

NieuwsFilm

meest populair