Blu-ray review 'Just Mercy' - Waarom flopte deze film zowat?

Blu-ray review 'Just Mercy' - Waarom flopte deze film zowat?

Met de grote namen Jamie Foxx, Brie Larson en Michael B. Jordan.

Bekijk de afbeeldingRegie: Destin Cretton | Cast: Michael B. Jordan (Bryan Stevenson), Brie Larson (Eva Ansley), Jamie Foxx (Walter McMillan), Tim Blake Nelson (Ralph Myers), Rafe Spall (Tommy Chapman), e.a. | Speelduur: 136 minuten | Bioscooprelease: 16.01.2020 | FilmTotaal recensie: 3 sterren

In de States worden mensen (zeker) niet altijd gelijk behandeld. Racisme speelt hierbij een belangrijke rol en al jaren worden hierover films gemaakt. Met Just Mercy wordt er blik geworpen op een proces rond een onterechte terdoodveroordeling, met grote namen als Jamie Foxx, Brie Larson en Michael B. Jordan.

In de States heeft het circa $25 miljoen kostende rechtbankdrama Just Mercy zo'n $3,7 miljoen opgehaald tijdens het eerste landelijke weekend. Wereldwijd eindigde de score op een magere $50,4 miljoen. En dat is toch best beperkt voor een film met de vele grote namen.

Bij de critici deed het drama van Destin Cretton (Short Term 12, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings) het erg sterk, met 83% op Rotten Tomatoes. De gemiddelde beoordeling staat op 7.02/10. Het publiek op RT was het met elkaar eens: 99% (4.82/5).


Sterk geacteerd drama

Just Mercy ontmoeten we de jonge advocaat Bryan Stevenson en zijn historische strijd voor gerechtigheid, samen met de steun van de advocaat Eva Ansley. Een van zijn eerste en meest controversiële zaken is die van Walter McMillian, die in 1987 ter dood is veroordeeld voor de geruchtmakende moord op een 18-jarig meisje, ondanks een overvloed aan ontlastend bewijs en het feit dat de enige getuigenverklaring tegen hem afkomstig is van een crimineel met een motief om te liegen.

In de jaren daarna raakt Bryan verwikkeld in een juridisch en politiek steekspel en krijgt hij te maken met openlijk racisme in zijn strijd voor Walter en andere gedetineerden, waarbij hij wordt tegengewerkt door het systeem.

Blu-ray: Just Mercy

Discs: 1 x Blu-ray | Release: mei 2020 | Beeld: 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5051888250082 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

Bekijk de afbeeldingDe schijf van deze uitgave van Just Mercy zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant de drie grote namen. De achterkant verwijst onder meer naar vier extra's. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld & geluid

Over het beeld valt weinig te zeggen, anders dan dat dit er prachtig uitziet, met een mooie filmische weergave, een redelijk strak uiterlijk en prima kleuren. Zoals het moet, zeg maar.

De geluidstrack is Dolby Atmos en dat zal de fans van de beste geluidstrack goed doen. Uiteraard is dit niet de meest ambitieuze film wat betreft geluidseffecten.

Bonusmateriaal

Naast maar liefst acht verwijderde scènes die een klein kwartier duren, zijn er ook drie featurettes. De eerste heet Making Mercy en bekijkt nogal promotioneel de totstandkoming van de film.

In This Moment Deserves wordt er teruggekeken op het waargebeurde verhaal en de vertaling naar het witte doek en The Equal Justice Initiative laat de echte Bryan Stevenson en zijn organisatie The Equal Justice Initiative zien.

Wat vind jij van Just Mercy?

Was jij onder de indruk van Just Mercy? Of staat deze nog op je watchlist? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

NieuwsFilm

meest populair