Oh Lucy! (2017)

6,8 details

  • 95 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Japan
95 Min Verenigde Staten

Een eenzame vrouw in Tokyo besluit om Engelse lessen te volgen. Ze ontdekt haar alter ego, Lucy.

Regie
Atsuko Hirayanagi
Cast
Josh Hartnett, Hajime Inoue, Megan Mullally, Kôji Yakusho, Shioli Kutsuna, Reiko Aylesworth, Leni Ito, Kaho Minami, Shinobu Terajima, Nick Gracer, Stefanie Arianne, Hiroaki Miyagawa, Miyoko Yamaguchi, Calvin C. Winbush, Liz Bolton.
Release
31.01.2018
Release NL
17.05.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Atsuko Hirayanagi | Cast: Shinobu Terajima (Setsuko Kawashima/Lucy), Josh Hartnett (John), Kaho Minami (Ayako), Kôji Yakusho (Takeshi Komori/Tom), Shioli Kutsuna (Mika Ogawa), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2017

Debuterend regisseuse Atsuko Hirayanagi maakte in 2014 de kortfilm Oh Lucy! over een eenzame Japanse vrouw die een Amerikaanse leraar ontmoet. Gedeeltelijk gebaseerd op haar eigen ervaringen als jonge Japanse student in Californië en winnaar van allerlei awards, krijgt het verhaal nu een tweede leven met Shinobu Terajima in de hoofdrol. Het resultaat is een eigenaardige dramedy, met een mix van Amerikaanse en Japanse ideeën, aandachttrekkende personages en een speels toontje.

Niet Lucy is onze hoofdpersoon, maar Setsuko. Zoals zovelen in Japan is ze eenzaam, verbitterd, werkt ze in een grauw kantoor en woont ze in een veredelde bezemkast met spullen tot aan het plafond. De metro is meer dan een forensenvehikel; voor velen is het een potentiële uitvlucht uit hun eenzame bestaan. Dat komt voor Setsuko uiterst dichtbij wanneer iemand naast haar de sprong maakt. Maar bij toeval komt ze terecht bij een overdreven enthousiaste en knuffelgrage Amerikaanse leraar. Er ontwaakt iets in Setsuko, of eigenlijk Lucy, en brengt haar op een gestoord pad van verandering en zelfontplooiing.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Oh Lucy!

acties