nu in de bioscoop

Les gardiennes (2017)

Tijdens de Eerste Wereldoorlog staan de vrouwen van een boerenfamilie in Frankrijk er alleen voor.
play

7,3 details

  • 138 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • Zwitserland
138 Min Frankrijk

Vrouwen worden achtergelaten om op een familieboerderij te werken, terwijl de mannen tijdens de Eerste Wereldoorlog strijden.

Alt titel
The Guardians
Regie
Xavier Beauvois
Cast
Nathalie Baye, Olivier Rabourdin, Nicolas Giraud, Cyril Descours, Laura Smet, Xavier Maly, Alain Artur, Iris Bry, Madeleine Beauvois, Mathilde Viseux, Yann Bean, Gilbert Bonneau, Adrien Denizou, Michel Lamy, Marie-Julie Maille.
Release
06.12.2017
Release NL
08.03.2018

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Xavier Beauvois | Cast: Iris Bry (Francine Riant), Nathalie Baye (Hortense Sandrail), Laura Smet (Solange), Cyril Descours (Georges Sandrail), Gilbert Bonneau (Henri Sandrail), Olivier Rabourdin (Clovis), e.a. | Speelduur: 138 minuten | Jaar: 2017

Het verhaal van Les Gardiennes speelt zich af tussen 1914 en 1919 op een Franse boerderij. De Eerste Wereldoorlog is in volle gang en de mannen zijn naar het front vertrokken om tegen de Duitsers te vechten, terwijl de vrouwen op het platteland achterblijven. Noodgedwongen houden de vrouwen zich bezig met de taken die voorheen door de mannen werden uitgevoerd. Ze ploegen de aarde, zaaien de zaadjes en oogsten het graan. Ondanks het gezwoeg en geploeter lijkt de tijd voor moeder Hortense en dochter Solange stil te staan.

Les Gardiennes vertoont een aantal overeenkomsten met het vorig jaar verschenen The Beguiled, waarin Nicole Kidman als strenge matriarch een meisjeskostschool bestierde tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Ook in dit Franse plattelandsdrama blijft het oorlogsgeweld buiten beeld, vormen de mannen een bron van dreiging of seksuele drift en viert het feminisme hoogtij. Aardig is vooral dat de vrouwen niet alleen verbaal sterk uit de hoek komen, maar ook de armen uit de mouwen steken en fysiek zwaar werk verrichten als het nodig is.

videotrailers & clips

Bioscoopagenda

"Les gardiennes" draait momenteel in de volgende steden. Bioscoopagenda

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Les gardiennes

acties