DVD RELEASE

Dark River (2017)

Brits boerendrama biedt sterk acteerwerk, melancholische plaatjes en heel veel schapen.
play

6,2 details

  • 90 Min
  • Drama
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
90 Min Verenigd Koninkrijk

Na de dood van haar vader keert Alice terug naar haar geboortedorp Yorkshire om de familieboerderij op te eisen. Ze is er 15 jaar niet geweest en haar broer heeft al die jaren de boerderij onderhouden. Hij verwelkomt haar bepaald niet met open armen en het is duidelijk dat haar komst oude wonden open haalt. Om de strijdbijl te kunnen begraven zullen broer en zus hun diep weggestopte trauma’s uit het verleden eerst onder ogen moeten komen. Alleen zo kunnen ze aan het nieuwe hoofdstuk in hun leven beginnen.

Regie
Clio Barnard
Cast
Sean Bean, Ruth Wilson, Joseph Dempsie, Dean Andrews, Steve Garti, Mark Stanley, Mike Noble, Jonah Russell, Una McNulty, Esme Creed-Miles, Shane Attwooll, Paul Roberson, Aiden McCullough, William Travis, Billie, Alfie Charlesworth, Olivia Brennan, Ophelia Campbell, Jake Hayward.
Release
10.09.2017
Release NL
23.07.2020
Release DVD
18.11.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Clio Barnard | Scenario: Clio Barnard, Lila Rawlings | Cast: Ruth Wilson (Alice Bell), Mark Stanley (Joe Bell), Sean Bean (Richard Bell), Joe Dempsie (David), Jonah Russell (Pete) e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2017

Dark River is na de documentaire The Arbor en het coming-of-agedrama The Selfish Giant de derde film die Clio Barnard opneemt in haar geboortestreek Yorkshire, in het noorden van Engeland. En waarom ook niet? De omgeving leent zich prima voor een verhaal over verwaarlozing.

Het schapenboerendrama Dark River draait om Alice, een vrouw die na vijftien jaar terugkeert naar de boerderij van haar ouders. Moeder is in geen velden of wegen te bekennen en vader ligt sinds kort onder de zoden. Alleen broer Joe loopt nog rond op het erf, maar het is meteen duidelijk dat hij niet al zijn - ahum - schaapjes op het droge heeft: in de stenen omheining zit een enorme bres, waardoor alle blatende beestjes heel gemakkelijk kunnen ontsnappen. De dorsmachine staat ook al een tijdje in de schuur stof te happen en ratten trippelen vrolijk in grote getale door de veestallen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Dark River

acties