De Matchmaker

De Matchmaker (2018)

De zoveelste voorspelbare romantische komedie van eigen bodem.
play

5,5 details

  • 92 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Familiefilm
  • Nederland
  • België
92 Min Nederland

Een stockfotograaf wil de perfecte man voor zijn moeder vinden, want die is alleenstaand en voorkomt zo dat hij de wereld over kan reizen.

Alt titel
Picture Perfect
Regie
Jeroen Houben
Cast
Gene Bervoets, Georgina Verbaan, Loes Luca, Benja Bruijning, Ariane Schluter, Kasper van Kooten, Eva van de Wijdeven, Sanne den Hartogh, Slimane Dazi, Xander van Vledder, Kees Hulst, Annet Malherbe, Leny Breederveld, Leopold Witte, Romana Vrede, Hayo Bruins, Steef Cuijpers, Oscar de Lint.
Release
26.04.2018
Release NL
26.04.2018
Release DVD
14.09.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Jeroen Houben | Cast: Ariane Schluter (Marja), Benja Bruijning (Chris), Eva van de Wijdeven (Faye), Loes Luca (Anneke), Sanne den Hartogh (Rogier), Kasper van Kooten (Rudy), Georgina Verbaan (Celine), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2018

De afgelopen jaren zijn er nogal wat romantische komedies van Nederlandse makelij verschenen. De ingrediënten voor deze films lijken telkens dezelfde. Men neme een aantal bekende acteurs, stopt ze in een voorspelbaar verhaal, imiteert elk welbekend Hollywoodcliché en verwacht een nieuwe bioscoophit te pakken te hebben. De Matchmaker past volledig binnen deze trend, maar weet desondanks toch te vermaken.

Chris is een succesvol fotograaf en heeft 'shoots' over de hele wereld. Als zijn geld op is ziet hij zich genoodzaakt om weer bij zijn moeder Marja te gaan wonen. Marja wordt bijna zestig en is sinds ze weduwe is niet echt meer met andere mannen geweest. De overgang van New York naar zijn geboortedorp valt Chris in eerste instantie nogal zwaar, maar hij lijkt wel meteen weer goed op te kunnen schieten met zijn jeugdvriend Rogier en zijn ex-geliefde Faye. Chris krijgt een aanbieding van zijn agent om een filmpje te maken voor een nieuwe datingwebsite en besluit zijn moeder de hoofdrol te geven. De belangstelling van mannen voor Marja stroomt binnen en Marja neemt haar zoon in de arm als 'matchmaker'. Chris gaat daarmee akkoord omdat hij hier een slaatje uit wil slaan om zo weer de wereld rond te kunnen reizen.

videotrailers & clips