Anna

Anna (2019)

Never Make the Weapon the Target

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Anna is een nieuwe actie thriller geregisseerd, geschreven en deels geproduceerd door Luc Besson, de regisseur van The Fifth Element, Léon: The Professional en Lucy.

In de film wordt Anna Poliatova (Sasha Luss) ontdekt door een modellen scout, waardoor ze weet door te breken in de internationale modewereld. Naast haar schoonheid beschikt Anna ook over unieke krachten en vaardigheden, die haar een van de
meest gevreesde geheime agenten van de wereld maken. Zo moet ze haar vaardigheden gebruiken om criminele uit te schakelen die een bedreiging vormen.

Bij deze film lijkt het haast wel alsof Luc Besson een remake heeft gemaakt van een van zijn eigen oudere films. Deze film lijkt bijvoorbeeld veel op zijn films Nikita en Léon: The Professional alleen dan in een modern jasje.
Een ander probleem van deze film is dat naast niet origineel het verhaal ook niet op een chronologische manier wordt verteld. Door de vele titelkaarten waarmee wordt aangeven dat er weer een tijdsprong wordt gemaakt in het verhaal naar het verleden, de toekomst of weer naar het nu zorgt ervoor dat het verhaal lastig te volgen blijft. Met de tijdsprongen in het verhaal probeert hij plottwist te maken over uit te leggen, maar door de vele tijdsprongen weet je op het eind niet meer waar bepaalde gebeurtenissen nou precies over gingen.

De actie scenes zijn wel vermakelijk in deze film, maar niet alle actie scenes komen even geloofwaardig over. Sommige actie scenes komen bij haar zo soms wat te geacteerd en gechoreografeerd over. Dit komt omdat deze rol voor Sasha Luss pas haar eerste hoofdrol is in een film. Hiervoor heeft ze alleen nog maar een cameo gehad in Luc Besson zijn film Valerian and the City of a Thousand Planets. Verder heeft Sasha Luss in haar carrière nog niet in films geacteerd en is verder alleen bekend als model uit Rusland.
Beter acteerwerk komt wel van de andere castleden. Luke Evans en Cillian Murphy spelen hun rollen beter, maar door het onduidelijke verhaal is het soms lastig om hun personages en acties goed te kunnen blijven volgen.