Anna (2019)

Never Make the Weapon the Target

Luc Besson keert terug naar vertrouwde wateren met vermakelijke spionagepulp.
play

5,4 details

  • 119 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Frankrijk
  • Verenigde Staten
119 Min Frankrijk

Na ontdekt te worden door een modellenscout, verandert de carrière van de Russische schoonheid Anna Poliatova van gewone marktkoopvrouw in een internationale mode-sensatie. Maar onder de opvallende schoonheid van Anna schuilt een geheim dat haar de onuitwisbare kracht en vaardigheid geeft om een van de meest gevreesde geheim agenten van de wereld te worden.

Regie
Luc Besson
Cast
Helen Mirren, Luke Evans, Cillian Murphy, Eric Godon, Andrew Howard, Ivan Franek, Jean-Baptiste Puech, Alison Wheeler, Adrian Can, Sasha Luss, Alexander Petrov, Avant Strangel, Aleksey Maslodudov, Anna Krippa, Nikita Pavlenko.
Release
19.06.2019
Release NL
12.09.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Luc Besson | Cast: Sasha Luss (Anna), Helen Mirren (Olga), Luke Evans (Alex Tchenkovl), Cillian Murphy (Lenny Miller), Lera Abova (Maud), e.a. | Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2019

Twee jaar geleden zaaide Frankrijks succesvolste regisseur Luc Besson (Nikita, Léonl) verdeeldheid met het megalomane sciencefictionspektakel Valerian and the City of a Thousand Planets. De film, die met een budget van honderdtachtig miljoen de duurste Europese productie ooit werd, leverde een stuk minder op dan gehoopt. Misschien speelt Besson daarom met Anna op safe: een vet aangezette actiefilm over een sexy spionne zoals alleen hij ze maakt.

Anna Poliatova's leventje in het Moskou van de jaren tachtig is ronduit deprimerend. Met haar gewelddadige vriend woont ze in een morsig appartement waar de wodka altijd net op is. De KGB biedt uitkomst; die ziet wel iets in de bloedmooie ('neukbaar', dus geschikt als lokaas) Anna die over stalen zenuwen beschikt en als zesjarig meisje al grootmeesters van het schaakbord tikte. Iets eerder in de film hebben we dan al gezien hoe diezelfde Anna als marktkoopmeisje gerekruteerd wordt door een Franse modellenscout. Een trucje dat Besson overigens tot vermoeiens toe blijft herhalen. Flashback volgt op flashforward op flashback, zodat je telkens op het verkeerde been gezet wordt.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Anna Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Anna

acties