De voorlopig grootste filmflops in 2019

Er waren al een aantal grote stinkers dit jaar.

De filmzomer van 2019 is over het hoogtepunt heen. We bekijken hieronder snel de grootste financiele filmflops van dit jaar. Soms terecht soms ook zeker minder terecht. Het oordeel is uiteraard aan jullie zelf, dus laat vooral weten of jij het terecht vond of de film is geflopt.

Als eerste de meest opvallende flops. De eerste is dan X-Men: Dark Phoenix. De Marvel-film kostte $200 miljoen om te maken en kwam tot zo'n $250 miljoen wereldwijd. De film zou uiteindelijk een verlies lijden van zo'n $170 miljoen. Ook Men in Black: International noteerde $250 miljoen wereldwijd, maar flopte door een productiebudget van zp'n $100 miljoen slechts beperkt. De film zou een verlies hebben gedraaid van zo'n $50 miljoen.


Andere opvallende flops
Er waren nog een aantal opvallende flops. Denk dan aan de superheldenfilm Hellboy, de prima ontvangen Liam Neeson-film Cold Pursuit, de scifi-films Captive State en Replicas, Luc Bessons Anna, de komedie Long Shot, de grootse kinderfantasyfilm The Kid Who Would Be King en de thriller Serenity met namen als Matthew McConaughey en Anne Hathaway.


Animatiefilms
Grote animatieflops waren er ook. Titels als UglyDolls, Wonder Park en Missing Link zijn niet uit de kosten gekomen tijdens hun bioscooprelease. Let op, enkele films draaien nog in wereldwijde bioscoopzalen, maar de kans is klein dat bovenstaande titels succesvol worden.



NieuwsFilm

meest populair