Serenity (2019)

Er zit een vreemd luchtje aan deze exotische thriller met Matthew McConaughey en Anne Hathaway. En het is niet de vis.
play

4,6 details

  • 106 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
106 Min Verenigde Staten

Het mysterieuze verleden van de kapitein van een vissersboot haalt hem in. Hij moet zijn nieuwe leven in een nieuwe realiteit vormgeven waarin niets is wat het lijkt.

Regie
Steven Knight
Cast
Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Diane Lane, Jason Clarke, Djimon Hounsou, Jeremy Strong, Robert Hobbs, Kenneth Fok, Vinaya Sungkur, Garion Dowds, Guillaume Silavant, Rafael Sayegh, Edeen Bhugeloo.
Release
02.01.2018
Release NL
24.01.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Steven Knight | Cast: Matthew McConaughey (Baker Dill), Anne Hathaway (Karen), Jason Clarke (Frank), Djimon Hounsou (Duke), Diane Lane (Constance), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2019

Eens in de zoveel tijd wordt je creativiteit als filmrecensent flink op de proef gesteld. Soms zul je jezelf moeten verplaatsen in een compleet andere doelgroep. Andere keren bevat een film zoveel diepere lagen en verborgen boodschappen dat een enkele kijkbeurt nauwelijks voldoende is om iets goed op waarde te kunnen schatten. De lastigste uitdaging echter is om een onderhoudende recensie te schrijven wanneer bijna elk woord over het plot er al één te veel is. Helemaal als daar juist de grootste kritiekpunten liggen. Uiteraard bevat deze recensie geen spoilers, maar de ervaring leert dat in dit soort gevallen een extra disclaimer geen overbodige luxe is: wil je Serenity nog zo open mogelijk kunnen beleven, stel het lezen dan nog even uit tot na je bezoek.

Baker Dill slijt zijn dagen als kapitein van een vissersboot in de tropische eilandenclave Plymouth. Hier vermaakt hij toeristen met dagtripjes tijdens het diepzeevissen op haai en tonijn, bedrijft hij de liefde met een alleenstaande bewoonster en sluit hij de dag af met een stevig glas rum in de enige bar die het eiland rijk is. Een erg spraakzaam type is Dill niet, zijn gedachten gaan vooral uit naar die ene grote tonijn die hem telkens weer weet te ontsnappen.

alle artikelen (4)

Serenity Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Serenity

acties