Blu-ray

Blu-ray review 'Serenity' - Opnieuw een Matthew McConaughey-tegenvaller

Matthew McConaughey ziet weer een flop.

door Bram de Groot om 12:19 in Blu-ray
Regie: Steven Knight | Cast: Matthew McConaughey (Baker Dill), Anne Hathaway (Karen), Jason Clarke (Frank), Djimon Hounsou (Duke), Diane Lane (Constance), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Bioscooprelease: 24.01.2019 | FilmTotaal Recensie: 1,5 ster

Matthew McConaughey was een paar jaar geleden compleet ontsnapt aan zijn romkom-imago door grote successen te boeken in vooral het misdaadgenre. Toch lijkt hij zich nu vast te bijten in doorgaans kleine, vaak snel te vergeten of geflopte titels als The Beach Bum, White Boy Rick, Gold en Free State of Jones. Begin dit jaar verscheen het interessant ogende Serenity met ook Anne Hathaway en Jason Clarke. Opnieuw was er geen enkel succes te vinden voor McConaughey.

In het $25 miljoen kostende Serenity, goed voor ruim $12 miljoen wereldwijd, is Baker Dill de kapitein van een vissersboot waarmee hij toeristen rondvaart door een rustige tropische enclave, genaamd Plymouth Island. Wanneer zijn ex-vrouw Karen plotseling opduikt, smeekt ze Dill wanhopig om haar te beschermen tegen haar gewelddadige man. Samen bedenken ze een plan om Karens ex-man om zeep te helpen. Al snel wordt Dill teruggezogen in een leven dat hij probeerde te vergeten. Terwijl hij worstelt tussen goed en kwaad, raakt hij verstrikt in een nieuwe realiteit en is niets meer wat het lijkt.


Discs: | 1 x Blu-ray | Release: Augustus 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 9789461876324 | Met dank aan: Remain the Light

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Serenity zit vastgeklikt in een grijze Blu-ray keepcase. De voorkant toont de door een rode strook water gescheiden McConaughey en Hathaway. De achterkant lijkt een kale uitgave te voorspellen. De leeftijd: 16 jaar.

Ondanks dat zal blijken dat deze Blu-ray uitgave niets meer heeft te bieden dan enkel de film, ziet het beeld er doorgaans wel erg sterk uit. Zeker de kleur is netjes. Ondanks de doorgaans wat minder plezierige sfeer doet het geheel namelijk erg sfeervol en levendig aan. De scherpte in de close-ups is ook erg netjes, maar de shots van verderaf blijken helaas wat troebeler. Dat is dan ook het enige minpunt aan de weergave. Er is verder nauwelijks sprake van (onnodige) ruis en dit alles zorgt voor een prettige kijkervaring.

De geluidstrack is standaard DTS-HD 5.1 en los van de muzikale ondersteuning van Benjamin Wallfisch (Shazam!, It: Chapter Two) draait de film vooral rond dialoog. Dus zo erg is het nu ook weer niet en de 5.1-track laat het geluid prima door de surround speakers gaan.

Bonusmateriaal

Los van de taalkeuze (Nederlands of Frans) is er geen menu voor de extra's die overigens ook niet zijn meegeleverd. De meeste buitenlandse uitgaven lijken ook kaal te zijn. Opvallend genoeg zijn er ook online geen feaurettes over de film te vinden.

Heb jij Serenity gezien, en wat vond je ervan? En ben je van plan om deze film nog een keer te kijken?2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Dit was één van de slechtste films van dit jaar. En ik heb wat bocht gezien helaas.

Master Of Films

Avatar

Ik heb deze Serenity niet gezien.

De andere Serenity film heb ik uiteraard wel gezien (moet ook wel als je een Browncoat bent van de serie)

NieuwsFilm

meest populair