Floppen 'Serenity' wekt woede Matthew McConaughey

Floppen 'Serenity' wekt woede Matthew McConaughey

Ook Anne Hathaway niet tevreden met distributeur.

Zowel Matthew McConaughey als Anne Hathaway is niet blij met de distributeur die hun film Serenity heeft verspreid. De thriller noteerde namelijk het slechtste openingsweekend uit hun carrière. Ze verwijten Aviron Pictures dat deze de film slecht heeft gepromoot.

De film van Steven Knight (Locke) verscheen in januari in zowel de Amerikaanse als Nederlandse bioscoopzalen. In de States stond Serenity slechts één week in de box office top 10 en staat tot op heden op een wereldwijde opbrengst van slechts 8,5 miljoen dollar, bij een productiebudget van 25 miljoen dollar.

Weinig promotie
McConaughey en Hathaway verwijten het Aviron dat ze niet in de etalage zijn gezet voor de film. Ze hebben namelijk amper met de pers gesproken. Daarnaast zou McConaughey hebben voorgesteld om de film een groeiende releasestrategie te geven, door de film eerst beperkt te verspreiden en daarna in steeds meer bioscoopzalen uit te brengen. Aviron koos niet voor deze aanpak.

Boosdoener: slechte beoordeling
De distributeur reageerde op de kritiek, misschien wel terecht: "We hadden het beste voor met Serenity, maar na meerdere testscreenings bleek dat de film niet naar onze verwachtingen zou presteren. Hierdoor hebben we het campagnebudget en de marketingstrategie aangepast."

Ook wijst Aviron Pictures erop dat het bijna onmogelijk is om een D+ CinemaScore en een 23 procent-score op Rotten Tomatoes op te vangen. FilmTotaal-recensent Jelle Fastenau kwam niet verder dan 1,5 ster.



NieuwsFilm

meest populair