Hellboy (2019)

He's got demons.

Duistere en bloederige reboot, die een sprankje magie uit Hellboy: The Golden Army had kunnen gebruiken.
play

4,4 details

  • 120 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Sci-Fi
  • Horror
  • Verenigde Staten
120 Min Verenigde Staten

Hellboy krijgt een missie toegewezen in Londen waar de oude geest van een kwade heks uit de dood is herrezen. Hij moet Nimue, de consorten van Merlin en de Blood Queen zien te verslaan. Hun strijd zal echter leiden tot het einde van de wereld. Een lot dat Hellboy wanhopig probeert af te wenden.

Regie
Guillermo del Toro
Neil Marshall
Cast
Milla Jovovich, Ron Perlman, Ian McShane, David Harbour, Thomas Haden Church, Sophie Okonedo, Daniel Dae Kim, Bern Collaco, Atanas Srebrev, Alistair Petrie, Penelope Mitchell, Briain Gleeson, Kristina Klebe, Sasha Lane, Douglas Tait, Mark Stanley, Michael Heath, Mario de la Rosa, Ashley Edner, Maria Tepavicharova, Vanessa Eichholz, Ana Tabakova, Laila Morse, Dawn Sherrer.
Release
12.04.2019
Release NL
11.04.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Neil Marshall | Cast: David Harbour (Hellboy), Milla Jovovich (Nimue/The Blood Queen), Penelope Mitchell (Ganeida), Ian McShane (Professor Broom), Sasha Lane (Alice Monaghan), Brian Gleeson (Merlin), Mark Stanley (Arthur), Stephen Graham (Gruagach), e.a. | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2019

Als de populariteit van een filmreeks afneemt en de negatieve kritiek erop stijgt, heeft Hollywood nog weleens de neiging om een reboot in het leven te roepen. Maar er kunnen ook andere redenen zijn waarom filmmakers niet op de ingeslagen weg verder willen gaan. Acteur Ron Perlman zag het bijvoorbeeld niet zitten om wederom urenlang in de make-upstoel door te brengen voor een derde Hellboy-avontuur. Gelijktijdig besloot de Mexicaanse regisseur Guillermo del Toro zijn pijlen te richten op andere creatieve projecten, waardoor plannen voor een nieuwe film omtrent de demonische antiheld Hellboy in de ijskast belandden. Zonde, want vooral Hellboy: The Golden Army was een zeer geslaagde superheldenfilm, die positieve reacties wist te oogsten bij zowel pers als publiek.

Neil Marshall, de ongekroonde koning van de Britse B-film en de opvolger van Del Toro, komt daardoor in een wat moeilijke positie terecht. Het idee achter een reboot is om de kwaliteit van de voorgaande film(s) te overtreffen en een nieuwe koers uit te stippelen voor de held in kwestie, maar aangezien Marshall moet opboksen tegen de verbeeldingskracht van 's werelds grootste monsterliefhebber, zou dat nog weleens een lastig verhaal kunnen worden. Het goede nieuws is dat de Britse regisseur zich nauwelijks laat verleiden tot kopieergedrag en gewoon zijn eigen artistieke instincten blijft volgen.

alle artikelen (91)

Hellboy Nieuwsberichten