Algemeen

'Hellboy' krijgt een nieuwe kans... in China!

Het heeft even geduurd, maar ook in China kan men binnenkort 'genieten' van de reboot.

door Zilko Tarici om 08:47 in Algemeen
Opmerkelijk nieuws: de reboot van Hellboy zal op 9 november, ruim anderhalf jaar na de oorspronkelijke première, verschijnen in de Chinese bioscopen.

De film geldt als een van de grootste flops van 2019, met een wereldwijde opbrengst van 44,7 miljoen dollar tegenover een budget van 50 miljoen dollar. En hoewel de interesse in de film niet erg groot lijkt te zijn in China, kan zelfs een middelmatige opbrengst de film uit de rode cijfers halen. In de superheldenfilm van Neil Marshall zijn de hoofdrollen weggelegd voor David Harbour, Milla Jovovich, Ian McShane, Sasha Lane en Daniel Dae Kim.

Chinese filmautoriteiten
Het lange wachten op een releasedatum voor Hellboy is een goed voorbeeld van de langzame en onvoorspelbare manier waarop de Chinese filmautoriteiten beslissingen nemen over filmreleases in China. Op papier is dit echter de beste tijd om de film in China uit te brengen. Er is namelijk zo goed als geen concurrentie van andere Amerikaanse films en de coronasituatie lijkt in het land onder controle te zijn. Of dat betekent dat de Chinezen staan te springen om de afgekraakte film, zal de tijd uitwijzen.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

KeesjeNL

Avatar

Hellboy was anders helemaal niet zo verschrikkelijk slecht..

Jeroenevertp

Avatar

Ik vond deze zelfs zéér vermakelijk !

NieuwsFilm

meest populair