De nieuwe 'Hellboy'-film doet iets dat de andere films al hadden moeten doen

De schrijver van de boeken laat zich erover uit.


Er is goed nieuws voor de Hellboy-fans. Er komt namelijk weer een nieuwe hoofdstuk aan! Dit werd enkele weken geleden aangekondigd maar nu is er weer iets uitgekomen dat als muziek in de oren zal klinken van mening filmfanaat.

De nieuwe film heet Hellboy: The Crooked Man en zo te zien wil studio Millennium Media er vaart achter houden. Ondanks het feit dat we net pas te horen hebben gekregen dat er wordt gewerkt aan een nieuwe film, weten we nu al dat deze van de zomer opgenomen zal worden. Nu zijn weer nieuwe details opgedoken.

Wat te verwachten
David Harbour nam het stokje over van Ron Perlman, maar nu is deze eer weggelegd voor de 36-jarige Jack Kesy (o.a. bekend van Deadpool 2). De regie is weer in de handen van Brian Taylor (bekend van het Crank-tweeluik).

Maar wat vooral erg gaaf is is dat de Hellboy-bedenker zelf, Mike Mignola, het script heeft geschreven samen met zijn collega Christopher Golden. Zij hebben het verhaal gebaseerd op de geliefde stripboeken.

Reactie
Tijdens een recent zei Mignola er het volgende over: "Wat mij vooral aanspreekt is dat Brian er een horrorfilm van wil maken. Dat lijkt me echt heel gaaf en interessant. Het is zeker weten een R-rated script. Het is de eerste keer dat ik een Hellboy scenario heb gelezen waarvan ik dacht: "Dit is echt horror!" Hier heb ik altijd van gedroomd!"

Hij vervolgt: "Al jaren zeggen we: "De perfecte Hellboy-film is klein, en daarvoor is 'The Crooked Man' uitermate geschikt". Het is een sterk verhaal dat niet om al te veel personages draait. Vergis je niet, dit is niet een film waarin Hellboy de wereld redt. Het is geen gigantisch verhaal. Het is een subtiel, donker en klein horrorverhaal, maar zo wil ik het ook zien".

Goed nieuws dus, als de schrijver nu al zo enthousiast is. Meer details zullen ongetwijfeld snel volgen!

NieuwsFilm