Fighting with My Family

Fighting with My Family (2019)

Based on the Incredible True Story.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Fighting with My Family is een nieuwe verfilming van een biografie. De film is geregisseerd, geschreven en deels geproduceerd door Stephen Merchant, de regisseur van Cemetery Junction.

De film gaat over de biografie van vrouwelijke WWE (World Wrestling Entertainment) worstelaar Saraya-Jade Bevis Knight. Ze worstelde onder de ringnaam Paige. Saraya Knight wordt in de film gespeeld door Florence Pugh.
Saraya Knight komt uit een Brits gezin van echte worstel fans. Saraya en haar broer Zak (Jack Lowden) krijgen de kans om auditie te doen voor WWE. Zo proberen ze aangenomen te worden door de WWE om hun dromen waar te maken en zo hun gezin trots te maken. Na de auditie wordt echter alleen Saraya gekozen om deel uit te maken van het zware trainingsprogramma. Saraya moet hierom haar vrienden en gezin achter zich laten om eigenhandig de trainingen te doorstaan. Zo moet ze zelf ontdekken wat haar bijzonder maakt vergeleken de andere kandidaten, om zo te kunnen doorbreken als echte worstel ster.

Om deze film te begrijpen hoef je niets van WWE of ander worstelen te weten, want de nodige informatie krijg je verder van de film. Voor mensen die wel bekend zijn of gewoon fan zijn van worstelen is deze film wel extra vermakelijk. Deze film kan verder wel als bekend overkomen als je bekend bent met andere sport biografie verfilmingen, want de film heeft eenzelfde soort verhaal.
Wat deze film wel bijzonder maakt, is het familie aspect van de film, want zowel Saraya als Zak proberen hun ouders trots te maken door het te maken in de worstelwereld. Door Saraya haar grotere succes lijken haar ouders toch meer trots te zijn op haar, waardoor Zak in een depressieve tijd komt te zitten.
De titel van de film speelt verder ook goed in op de problemen van de hoofdrolspeelster, want om haar eigen succes te maken moet ze soms ingaan tegen de regels van haar ouders als het om worstelen gaat. Verder gaat ze ook in tegen de regels en tradities van haar worstel ¨familie¨, want Saraya wil zich bijvoorbeeld niet in zulke korte, strakke en glinsterende worstel kleding kleden tijdens haar worstelwedstrijden.

Op de familieproblemen en drama na is de film verder beste grappig geschreven. Nick Frost die Saraya haar vader speelt, heeft vele komische momenten in de film waar hij commentaar levert op bepaalde dingen of gebeurtenissen. Vince Vaughn speelt Saraya haar worsteltrainer en hij heeft ook komische momenen met teksten waarin hij haar op komische manieren beledigt. Deze rol lijkt veel op zijn rol in het oorlogsdrama Hacksaw Ridge waar hij een leger sergeant speelde, die de nieuwe soldaten ook op harde komische manieren beledigde.

Het acteerwerk wordt goed gedaan in de film. Florence Pugh komt goed over als een rebelse meid, die ervan droomt om door te breken in de worstelwereld. Samen met de rest van de cast die haar verdere gezin speelt in de film komen ze realistisch over als een echt Brits gezin. Sommige van de cast zijn meer gecast voor de film vanwege hun uiterlijk, want ze spelen vrouwelijke worstelaars, die leuk over moeten komen voor het mannelijke worstel publiek. Vele van hun hebben naast deze film niet echt in andere films gespeeld.
Echte worstel wedstrijden zijn ook meer bedoeld als amusementen wedstrijden, waarbij als je goed oplet je wel kunt terug zien dat het meeste niet echt is en meer gespeeld wordt. Dit kun je ook bij deze film zien. Zo zijn neppe momenten tijden de gevechten in de film niet zo storende, omdat het bij echte worstelwedstrijden ook zo gaat. Omdat de gevechten in de film wat langzamer terug te zien zijn, kun je wel wat duidelijke zien dat de gevechten nep zijn. Sommige echte (ex) worstelaars zoals Dwayne Johnson en John Cena hebben ook een cameo in deze film. Deze worstelaar spelen nu zelf ook meer in films. Dwayne Johnson wordt door zijn populariteit zo ook veel gebruikt om deze film te promoten.