On Chesil Beach (2017)

This is how the entire course of a life can be changed: by doing nothing

De start van een huwelijksreis, een eerste ruzie en onderdrukte seksualiteit in een geforceerd bitterzoet drama.
play

6,2 details

  • 110 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
110 Min Verenigd Koninkrijk

In het Engeland van 1962, ontdekt een jong koppel dat hun idyllische romance botst met de seksueel vrijheid en druk vanuit de maatschappij. Dat leidt tot een moeilijke en ongemakkelijke huwelijksnacht.

Regie
Dominic Cooke
Cast
Saoirse Ronan, Emily Watson, Adrian Scarborough, Anne-Marie Duff, Billy Howle, Samuel West, Rasmus Hardiker, Bernardo Santos, David Olawale Ayinde, Christian Wolf-La'Moy, Christopher Bowen, Chris Bowen, Jonjo O'Neill, Bebe Cave, Bronte Carmichael, Ty Hurley, Oliver Johnstone, Philip Labey.
Release
07.09.2017
Release NL
28.06.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Dominic Cooke | Cast: Saoirse Ronan (Florence Ponting), Billy Howle (Edward Mayhew), Emily Watson (Violet Ponting), Anne-Marie Duff (Marjorie Mayhew), Samuel West (Geoffrey Ponting), Adrian Scarborough (Lionel Mayhew), Bebe Cave (Ruth Ponting) | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2017

Twee piccolo's assisteren een naïef pasgetrouwd stelletje. Roomservice komt op een onhandig moment, de man friemelt met bestek en de vrouw zit krampachtig aan tafel. On Chesil Beach betreft de start van een huwelijksreis en de eerste echte ruzie van het echtpaar. De hotelbediendes doen hun uiterste best om hun lach in te houden, maar Florence en Edward nemen hun huwelijksnacht bloedserieus.

De manier waarop het tweetal door de kamer stuntelt en stamelt is vrij geestig. Edward is opgewonden, opgegroeid als een eenzame maar intelligente jongeman en klampt zich vast aan Florence. Hij houdt zielsveel van haar, maar weet zich totaal geen houding te geven nu hij het huwelijk moet consumeren. Florence is de deftigheid zelve en schuwt elke vorm van seksualiteit, maar doet haar uiterste best om Edward een kans te geven. Het resulteert in een ontzettend ongemakkelijke paringsdans, met bijna kinderlijke liefdesverklaringen en geklooi met ritssluitingen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

On Chesil Beach

acties