Kin (2018)

All He Needed Was a Way Out

Dit bij vlagen vermakelijke mengelmoesje van genres was misschien geschikter geweest voor Netflix.
play

5,0 details

  • 102 Min
  • Actie
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigde Staten

Een ex-veroordeelde en zijn broer moeten noodgedwongen vluchten voor een wraakzuchtige crimineel.

Regie
Jonathan Baker
Josh Baker
Cast
James Franco, Michael B. Jordan, Zoë Kravitz, Dennis Quaid, Jack Reynor, Jonathan Cherry, Carrie Coon, Mark O'Brien, Romano Orzari, Milton Barnes, Ian Matthews, Gavin Fox, Myles Truitt, Lily Gao, Ivan Sherry, Bree Wasylenko, Carleigh Beverly, Lukas Penar, Khalid Klein, Stephane Garneau-Monten, Shawn J. Hamilton.
Release
29.08.2018
Release NL
20.09.2018
Release DVD
02.01.2019

Filmtotaal Recensie

Regie:/[b] Jonathan Baker, Josh Baker | [b]Cast: Myles Truitt (Eli Solinski), Jack Reynor (Jimmy Solinski), Dennis Quaid (Hal Solinski), Zoë Kravitz (Milly), James Franco (Taylor Balik), Carrie Coon (Morgan Hunter), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2018

De weg naar succes voor menig regisseur begint met het produceren van een veelbelovende kortfilm. Van daaruit kan de filmmaker een groter budget ophalen en zijn of haar eerdere werk uitbouwen tot een volwaardige bioscoophit. Soms kan het snel gaan: zo hield Neill Blomkamp aan zijn slechts zes minuten durende Alive in Joburg een samenwerking met Peter Jackson over, wisten Leigh Whannell en James Wan met een demo van Saw een miljoenenfranchise uit de grond te stampen en kon Damien Chazelle slechts een jaar na het uitbrengen van de eerste versie van Whiplash al meedingen naar een Oscar. Het zijn succesverhalen die we tegenwoordig steeds vaker terug zullen zien. Voor een beetje aspirerend filmmaker is er immers niet veel meer nodig dan een socialmediakanaal en een mobiele telefoon om een opstapje naar Hollywood te kunnen creëren.

Aan het rijtje kunnen inmiddels ook de gebroeders Jonathan en Josh Baker worden toegevoegd, al dient daar wel bij gezegd te worden dat het duo daarvoor al jarenlang ervaring had opgedaan met het regisseren van commercials voor grote merken. Desalniettemin wist hun eerste fictiefilm, een vijftien minuten durend scifi-mysterie rondom een tiener uit Harlem die een geheimzinnig pakketje met zich meedraagt (bekijk hem hier), het juiste publiek te bereiken. De film verscheen op de radar van Stranger Things-producent Dan Cohen, die wel potentie zag in het project. Niet de eerste de beste persoon dus, en zo maken de broers vier jaar later met Kin hun debuut in de bioscopen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Kin

acties