Batman: Gotham by Gaslight (2018)

Catching a legendary killer takes a legendary hero.

Reviews (1)

Frietgezicht

Avatar

SPOILER-ALERT

Gotham By Gaslight kijkt makkelijk weg(duurt natuurlijk ook niet zo lang) maar valt een beetje tegen.

Het idee (gebaseerd op een comic) is best origineel en leuk maar de uitwerking kan beter.
Het idee om bekende karakters uit het Batman-universum in een andere tijd te zien is best leuk maar eigenlijk zijn het ook gelijk andere karakters.

Poison Ivy doet even mee en gaat verrassend snel dood maar ja,het is eigenlijk vooral een vrouw met dezelfde naam en niet de Ivy die we kennen.
Selena is op zich wel Selena en samen met Bruce het enige uitgewerkte karakter maar verwacht geen Catwoman. Dent zit er in maar verwacht geen Twoface en Hugo Strange is ook niet bepaald Hugo Strange.

Alle karakters zijn nogal simpel geschreven op Bruce en Selena na en missen allemaal iets extra's. De meeste komen vooral voorbij om even te laten zien dat het een Batman-universum is.

Het idee van Jack the Ripper is op zich goed maar ook al snel een beetje saai.
Spannend wordt het nergens en de gevechten zijn een beetje saai met wat vuist- en voetwerk(behalve een gevecht op een zeppelin die erg vermakelijk is)

De film is R-Rated maar maakt er amper gebruik van. Grote plassen bloed als Jack iemand dood en Batman heeft bij elk gevecht een bloedneus en bloedlip(wat ook zomaar opeens weer weg is,erg slecht gedaan) en that's it.
Hugo Strange wordt blijkbaar uit elkaar getrokken maar ze houden dat juist buiten beeld alsof het PG13 is,erg raar voor een R-rated film.

De animatie/tekeningen zijn ook erg matig en kinderlijk. De film komt daardoor goedkoop over en gericht op kids dus dan is de R-rated weer raar,de combinatie van r-rated en deze kinderlijke goedkope uitstraling is een aparte keuze.


Voor de rest gebeuren er hier en daar wat dingen die een beetje apart zijn. Als de beste vriend van Bruce schakelt Harvey wel erg makkelijk om naar zijn aanklager zonder dat daar ooit nog een gesprek op volgt of iets in die richting. Dat Harvey 2 kanten heeft in zijn persoonlijkheid is geen excuus om daar elke keer het op te gooien.
Ook opvallend hoe laat Batman kwam opdagen toen hij Selina en Jack aan het volgen was. Het is dat ze zichzelf kon verdedigen(wat Bat niet wist) anders was ze allang vermoord in dat slachthuis. Dat soort puntjes vallen wel op.

De onthulling over Jacks identiteit is op zich leuk gevonden maar ook niet zo slim als ze het laten overkomen. Elk karakter is anders en zo'n film heeft toch geen serie die erop volgt dus je kunt iedereen wel voor de leeuwen gooien en eruit schrijven.

Ik geef de film een 6,als Batman-fan best vermakelijk maar het idee van deze karakters in een andere tijd is niet helemaal goed uitgewerkt omdat het nergens echt spannend wordt en Jack al snel een beetje een saai karakter wordt die rondloopt.