Cobain (2018)

5,5 details

  • 94 Min
  • Drama
  • Nederland
  • België
  • Duitsland
94 Min Nederland

Cobain probeert ervoor te zorgen dat zijn moeder van haar zelfdestructieve levensstijl afstapt. Als ze dat weigert, neemt hij het heft in eigen handen.

Regie
Nanouk Leopold
Cast
Maartje van de Wetering, Tamar van den Dop, Belinda van der Stoep, Maria Kraakman, Wim Opbrouck, Ward Weemhoff, Tonko Bossen, Cosmina Stratan, Thomas Ryckewaert, Naomi Velissariou, Oscar van Woensel, Bas Keizer, Dana Marineci, Sofia Dossantos, Jurre Otto.
Release
17.02.2018
Release NL
05.04.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Nanouk Leopold | Cast: Bas Keizer (Cobain), Naomi Velissariou (Mia), Wim Opbrouck (Wickmayer), Dana Marineci (Adele) e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2018

Cobain gaat niet over Kurt Cobain, de frontman van grungeband Nirvana die in 1994 zelfmoord pleegde. Maar door haar film en titelpersonage zo te noemen, roept Nanouk Leopold meteen verwachtingen op van zelfdestructief gedrag, emotionele onrust en depressie. En die komen in enigerlei mate allemaal voorbij in Cobain, Leopolds zesde film, waarin een tienerjongen zonder thuis zich zorgen maakt over zijn zwangere, verslaafde moeder.

Nanouk Leopold brak in 2005 internationaal door met haar tweede film Guernsey, waarvoor ze het Gouden Kalf voor beste regie won. In 2001 kreeg ze al veel lof voor Îles Flottantes, wat er mede aan bijdroeg dat Guernsey op het filmfestival van Cannes in première ging. Het was die film waardoor haar werk met dat van de Italiaanse meester Antonioni werd vergeleken, vanwege de verstilde, soms statische stijl en de prominente aanwezigheid van aparte architectuur waartussen haar personages zich bewegen. Een vergelijking die ook opging voor haar volgende twee films: Wolfsbergen uit 2007 en Brownian Movement uit 2010.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Cobain

acties