Een fascinerende film over de laatste jaren van Oscar Wilde in ballingschap.
play

6,4 details

  • 105 Min
  • Drama
  • Historisch
  • Duitsland
  • België
  • Verenigd Koninkrijk
  • Italië
105 Min Duitsland

Het onvertelde verhaal van de laatste dagen van het tragische figuur Oscar Wilde. Hij zag zijn eigen falen van een ironisch afstandje en begreep welke keuzes hij verkeerd gemaakt had.

Regie
Rupert Everett
Cast
Colin Firth, Tom Wilkinson, Emily Watson, Rupert Everett, Colin Morgan, Anna Chancellor, Béatrice Dalle, Julian Wadham, André Penvern, Thierry de Coster, Joshua McGuire, Oliver Cater, Kit Lloyd, Sam Barrett, Antonio Spagnuolo, Franca Abategiovanni, Jacky Druaux, Jean-Luc Bubert, Edwin Thomas, Tom Colley, Alister Cameron.
Release
21.01.2018
Release NL
19.07.2018
Release DVD
09.01.2019

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Rupert Everett | Cast: Rupert Everett (Oscar Wilde), Colin Firth (Reggie Turner), Emily Watson (Constance Wilde), Colin Morgan (Alfred Bosie Douglas), Edwin Thomas (Robbie Ross), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2018

The Happy Prince is het regiedebuut van gerenommeerd acteur Rupert Everett over de laatste levensjaren van Oscar Wilde. Everett schreef ook het scenario en neemt de rol van Oscar Wilde op zich. Dit passieproject van Everett vertelt het verhaal van de laatste levensjaren van Wilde. The Happy Prince is een ode aan het genie van Wilde op het moment dat hij uit de gratie is gevallen en niet meer schrijft. De Oscar Wilde die aan het begin van deze film te zien is loopt bedelend over de boulevards van Parijs om nog aan drank te komen. Toch weet Everett Wilde nog steeds neer te zetten als de charmante, spitsvondige, maar ook onuitstaanbare man die hij was. The Happy Prince is een zeer boeiende en ontroerende karakterstudie van Wilde in ballingschap.

Wilde was een ware beroemdheid in zijn tijd, maar toen hij in 1895 veroordeeld werd voor twee jaar dwangarbeid vanwege zijn homoseksualiteit keerde het Britse publiek Wilde massaal de rug toe. Dit was een enorm schandaal destijds, waar de kranten mee gevuld waren. De meest traumatische gebeurtenis rond de affaire van Oscar Wilde was toen hij van gevangenis moest wisselen. Vastgeketend aan een cipier moest hij een half uur op een station op de trein wachten. Hier werd hij door een grote groep mensen uitgejouwd en bespuugt. Everett weet dit verschrikkelijke voorval centraal te maken aan het psychische verval van Wilde. Over zijn tijd in de gevangenis zou Wilde later zijn bekende gedicht The Ballad of Reading Gaol schrijven. In de film komen ook verschillende passages van dit gedicht langs.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Happy Prince

acties