The Rider (2017)

Regisseuse Chloé Zhao geeft een zwieperd aan het westerngenre met dit poëtische, maar uiterst realistische cowboydrama.
play

8,0 details

  • 104 Min
  • Drama
  • Western
  • Verenigde Staten
104 Min Verenigde Staten

Rodeorijder Brady herstelt van een ernstige hoofdwond die hij opliep in de arena. Makkelijk gaat dat niet, want de rusteloze jongeman mag voorlopig niet op een paard stappen. Dat terwijl paardrijden, temmen en rodeo het enige is dat hij kent.

Regie
Chloé Zhao
Cast
Lane Scott, Tim Jandreau, Lilly Jandreau, Brady Jandreau, Cat Clifford, Derrick Janis, Tanner Langdeau, James Calhoon, Steven DeWolfe, Terri Dawn Pourier, Allen Reddy, Greg Barber, Leroy Pourier, Marshal Byrne, Kevin Hunter, Donnie Whirlwind Horse, Mooney, Jordon Slick Phelps, Cameron Wright.
Release
20.05.2017
Release NL
19.04.2018
Release DVD
21.08.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Chloé Zhao | Cast: Brady Jandreau (Brady Blackburn), Lilly Jandreau (Lilly Blackburn), Tim Jandreau (Wayne Blackburn), Lane Scott (Lane Scott), James Calhoon (James Calhoon), Cat Clifford (Cat Clifford), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2017

Hij heeft een prachtige naam, zeker voor een cowboy: Brady Blackburn. Maar mag je jezelf nog wel een cowboy noemen als je niet meer kunt paardrijden? Na een ongeluk komt de jonge Amerikaan in de lappenmand terecht, met een identiteitscrisis tot gevolg. Voor de machomannen in zijn omgeving is het een uitgemaakte zaak: Brady zal nooit meer in het zadel klimmen. Maar de dromen van een cowboy blijken niet zo makkelijk te temmen als zijn paarden.

Voor The Rider keerde de Chinees-Amerikaanse regisseuse Chloé Zhao terug naar het gebied waar zij haar speelfilmdebuut Songs My Brothers Taught Me opnam: het Pine Ridge-reservaat in Zuid-Dakota. Een bijna vergeten stukje Amerika, dat door de oprukkende moderne wereld zo langzamerhand in de verdrukking begint te raken. Hier, midden in de graslanden, zijn rodeorijden en het temmen van wilde paarden nog altijd leidend voor het bepalen van mannelijkheid en heldhaftigheid.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Rider

acties