Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Motheress Brooklyn is een nieuwe misdaad drama geregisseerd, geschreven en deels geproduceerd door Edward Norton, de regisseur van Keeping the Faith.

De film speelt zich af rond 1950 in Brooklyn New York. Privé detective Lionel Essrog (Edward Norton) lijdt aan het syndroom van Tourette. Hij is bezig met het onderzoeken van de moord op zijn beste vriend Frank Minna (Bruce Willis). Hij moet het alleen met een paar aanwijzingen zien te ontdekken wie er achter de moord zit en wat het motief is van de dader.

Deze film is een passie project geworden voor Edward Norton, want dit is pas de tweede film die hij heeft geregisseerd en de eerste die hij eigenhandig heeft geschreven. Naast produceren speelt hijzelf ook nog eens de hoofdrol en heeft hij met de rest van de cast kunnen regelen dat ze gratis of voor weinig geld hun rollen in deze film spelen. Edward Norton heeft verder veel onderzoek gedaan naar mensen die echt lijden aan het syndroom van Tourette, om dit syndroom geloofwaardig na te doen in de hoofdrol van de film.

Ondanks alle tijd en moeite die Edward Norton in het maken van deze film gestopt heeft, komt de film helaas nog wel wat bekend over als een standaard misdaadfilm. Het grootste verschil met deze film en andere detective misdaad films is dat het hoofdpersonage lijdt aan het syndroom van Tourette wat zijn werk als detective soms wat lastiger maakt. Het tempo van de film komt ook al snel te langzaam over. Dankzij het langzame tempo kun je als kijker al meer aanwijzingen en hints zelf ontdekken. Zo kun je gaan beginnen voor te lopen op de detective en het verhaal wat de film langdradig maakt.

Edward Norton levert wel goed acteerwerk als de hoofdrol van de film. Hij komt goed over als een privé detective met een eigen persoonlijke missie. Hij komt ook geloofwaardig over als iemand die lijdt aan het syndroom van Tourette. Door deze handicap heeft hij zijn eigen voor en nadelen. Andere grotere castleden zoals Bruce Willis en Bobby Cannavale doen het ook goed in deze film, maar hebben meer een kleine cameo. Andere acteurs zoals Willem Dave en Alec Baldwin spelen grotere rollen in deze film, maar je kun wel voorspellen wat hun personages gaan doen en of je ze wel kunt vertrouwen.