What Men Want

What Men Want (2019)

She Can Hear Men's Thoughts. Let the Games Begin.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

What Men Want is een reboot van de film What Women Want. Deze reboot is geregisseerd door Adam Shankman, de regisseur van A Walk to Remember en Hairspray.

De film gaat over Ali Davis (Taraji P. Henson) die als sportagent werkt en moet concurreren met haar mannelijke collega´s in een poging om promotie te maken.
Wanneer de promotie niet naar haar gaat, vraagt ze zich af wat ze moet doen om wel promotie te maken in de sport business. Als Ali later dan uitgaat en komt te vallen op de dansvloer wordt ze wakker in het ziekenhuis en kan ze ineens de gedachten van mannen horen.
Met haar nieuwe gave probeert ze haar mannelijke collega´s een stap voor te blijven in de sport business wereld. Nu ze succesvoller is met haar werk, zet ze haar nieuwe relatie met haar nieuwe vriend Will (Aldis Hodge) wel op het spel.

De originele speelde leuk in op het vroegere fictieve idee dat mannen en vrouwen van verschillende planeten kwamen en elkaar hierom niet begrepen. Deze film is geregisseerd door Nancy Meyers en geschreven door een paar vrouwelijke scriptschrijvers, die zelf leuke dingen in de film konden toevoegen om vrouwen voor joker te zetten met. Zo konden zowel mannen als vrouwen om de film lachen. Bij deze reboot proberen ze hetzelfde te doen alleen dan op een omgekeerde manier. Het script van deze nieuwe film is zo door mannen geschreven, maar er hebben ook wat vrouwen aan het script gewerkt. Door al deze verschillende schrijvers komt de film soms wel wat rommelig over.
Er is ook niet altijd goed op de details gelet bij deze film, want er gebeuren dingen die het hoofdpersonage niet aan ziet komen, terwijl ze wel gedachte kan horen.

Op het komedie gebied lijkt het ook alsof sommige acteurs en actrices van de cast zelf wat extra´s hebben bedachten om komischer over te komen in de film, maar het valt terug te zien dat deze extra´s niet altijd overeenkomen met de rest van de film. Tracy Morgan is bijvoorbeeld bekend van het toevoegen van zijn zelfbedachte komedie in films. Vaak weet hij dit op een overdreven manier te doen wat vaak eerder irritant overkomt dan echt komisch. Er zit wel komedie in de film waar om te lachen valt, maar helaas is dit niet het geval bij de meeste komedie in de film. Bij de originele film is de komedie beter bedachte en geschreven.

Taraji P. Henson levert goed acteerwerk als de hoofdrol van de film. Ze zorgt voor komedie door de manier waarop ze reageert op de gedachten van de mannen, maar wanneer dit voor de zoveelste keer gebeurd, is dit op een moment ook niet meer grappig. Ze heeft wel een goede chemie met haar tegenspeler, maar door de rommeligheid van het verhaal komt niet altijd even goed naar voren in de film.