nu in de bioscoop

Jumanji: The Next Level (2019)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Jumanji: The Next Level is de nieuwste film in de Jumanji filmserie. Deze film is geregisseerd en deels geschreven en geproduceerd door Jake Kasdan, die ook de tweede Jumanji film heeft geregisseerd.

De vrienden uit de vorige film ontdekken dat het Jumanji spel kapot is gegaan. Spencer (Alex Wolf) probeerde eigenhandig het spel te repareren, maar is vast komen te zitten in het spel. De vrienden besluiten hierom zelf ook terug in het spel te gaan om Spencer te redden. Eenmaal terug in het spel leren de vrienden dat ze in het lichaam van een andere avatar zitten dan de vorige keer. Ook zijn er twee nieuwe spelers met de vrienden mee gereisd het spel in, namelijk Spencer zijn opa Eddie (Danny DeVito) en zijn vriend Milo (Danny Glover). De vrienden moeten aan de nieuwe spelers zien uit te leggen wat er aan de hand is en leren wat ze deze keer in het spel moeten doen, om het spel uit te spelen en weer terug te kunnen keren naar de echte wereld.


Met deze nieuwe film hebben ze de wereld van het spel wat uitgebreid door de personages op nieuwe plaatsen te brengen zoals dorre woestijnen en koude besneeuwde berggebieden. Al deze nieuwe locaties zorgen voor nieuwe kansen voor passende actie scenes. Ondanks de nieuwe vermakelijke actie scenes komt de humor en komedie van de film nog wel wat voorspelbaar en herhaaldelijk over. De beste komedie komt door de personages in andere avatar lichamen te stoppen. Zo heb je de kleine Danny DeVito in het lichaam van de grote gespierde Dwayne Johnson zitten. Ook de rustige oudere Danny Glover in het lichaam van de drukke Kevin Hart.

Voor de nieuwe locaties in de film zijn ze echt naar plaatsen afgereisd om hier te filmen zoals Canada en New Mexico. Bij de dieren in de film kun je nog wel terug zien dat ze net zoals bij de vorige film met CGI in de film zijn geplaatst. Omdat de film zich in een videospel afspeelt kunnen ze dit wel weer als een excuus gebruiken net zoals ze bij de vorige film ook deden.

Het acteerwerk wordt ook weer goed gedaan door de cast. Het is leuk om de acteurs hun personages nu op een andere manier te zien spelen door de personages in de verschillende avatar lichamen te stoppen. De film verliest zo wel wat komedie die goed naar voren kwam in het tweede deel zoals een populair tiener meisje in het avatar lichaam van Jack Black. Zo is het bijzonder om Kevin Hart eens een rustige rol te zien spelen met de oudere Danny Glover in het lichaam van zijn avatar. Kevin Hart is namelijk meer bekend van het spelen van overdreven drukke rollen, maar voor het grootste deel van deze film weet hij rustig te blijven.