Meer van hetzelfde blijkt maar weer eens net te weinig voor een boeiend vervolg.
play

6,2 details

  • 123 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
123 Min Verenigde Staten

Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan en Nick Jonas zijn terug in Jumanji: The Next Level maar het spel is veranderd. Als de groep naar Jumanji terugkeert om één van hun vrienden te redden, ontdekken ze dat niets is zoals ze het hadden verwacht. Om te ontsnappen uit het meest onheilspellende spel ter wereld moeten de spelers gevaren trotseren in diverse gebieden, van dorre woestijnen tot aan besneeuwde bergen. Met nieuwe rollen voor o.a. Awkwafina, Danny Glover en Danny DeVito.

Regie
Jake Kasdan
Cast
Dwayne Johnson, Kevin Hart, Karen Gillan, Jack Black, Danny DeVito, Danny Glover, Awkwafina, Alex Wolff, Nick Jonas, Colin Hanks, Rhys Darby, Ashley Scott, Rory McCann, Madison Iseman, Dania Ramirez, Morgan Turner, Ser'Darius Blain, Sal Longobardo, Darin Ferraro.
Release
04.12.2019
Release NL
05.12.2019
Release DVD
29.05.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Jake Kasdan | Cast: Dwayne Johnson (Dr. Smolder Bravestone), Karen Gillan (Ruby Roundhouse), Jack Black (Professor Sheldon "Shelly" Oberon), Kevin Hart (Franklin "Mouse" Finbar), Awkwafina (Ming), e.a.| Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2019

De pogingen van filmstudio Sony om goedlopende filmreeksen van de grond te krijgen, slagen vaker niet dan wel. Dat maakte het des te verrassender dat men twee jaar geleden ineens flink beet had met Jumanji: Welcome to the Jungle. Deze onverwacht leuke film wist qua bioscoopopbrengst bijna een miljard dollar om te zetten, waardoor het niemand verraste dat er direct een vervolg in productie ging. Evenmin verrassend is het eindresultaat, dat in alles exact de film is die we konden verwachten: een angstig op veilig spelend vervolg met dezelfde cast, dezelfde regisseur en grotendeels dezelfde schrijvers die met het verhaal louter bekend terrein verkennen.

Dat is spijtig, want het was vooral de nieuwe insteek die het vorige deel leuk maakte. Voor de oplettende kijker waren er weliswaar verwijzingen naar de eerste Jumanji van dik twee decennia eerder, maar qua verhaal, thematiek en setting kon nauwelijks worden gesproken van een vervolgfilm. In plaats van een bordspel dat tot leven kwam, was er ditmaal een videogame die zijn spelers vrij letterlijk opzoog en pas liet gaan wanneer ze het spel hadden uitgespeeld. Een dergelijk contrast schept verwachtingen, maar helaas blijkt men ditmaal enkel geïnteresseerd in het herhalen van het vorige deel. En dus zitten dezelfde vier tieners al snel weer gevangen in dezelfde videogame, waarin ze de wereld weer moeten redden van een kwaadaardig clubje alvorens te kunnen terugkeren naar de echte wereld. Zo blijkt maar weer: hoe groter het succes, des te meer het vervolg een slaaf is van de formule.

videotrailers & clips

alle artikelen (37)

Jumanji: The Next Level Nieuwsberichten

Jumanji: The Next Level

acties