De vluchtelingenproblematiek in Frankrijk krijgt een gezicht in dit sociaal-maatschappelijke drama.
play

6,5 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Frankrijk
100 Min Frankrijk

Een Afrikaanse leraar van de middelbare schoolvlucht weg uit zijn door oorlog verscheurde land. In Frankrijk wordt hij verliefd op een vrouw die hem en zijn kinderen onderdak biedt.

Alt titel
A Season in France
Regie
Mahamat-Saleh Haroun
Cast
Eriq Ebouaney, Sandrine Bonnaire, Heling Li, Léonie Simaga, Marius Yelolo, Aalayna Lys, Ibrahim Burama Darboe, Gilles Louzon, Tom Haroun, Franck Okouo, Nathan Dellemme, Régine Conas, Stéphane Malassenet, Bibi Tanga, Khampha Thammavongsa.
Release
08.09.2017
Release NL
05.04.2018
Release DVD
07.08.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Mahamat-Saleh Haroun | Cast: Eriq Ebouaney (Abbas Mahadjir), Aalayna Lys (Asma Mahadjir), Ibrahim Burama Darboe (Yacine Mahadjir), Bibi Tanga (Etienne Bamingui), Sandrine Bonnaire (Carole Blaszak), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2017

Buitenlanders die gedurende een heel seizoen in Frankrijk verblijven; je zou in eerste instantie misschien denken aan vakantievierende pensionado's en niet zozeer aan vluchtelingen uit Afrika. En toch is dat laatste precies waarover het sociaal-maatschappelijke drama Une Saison en France gaat. Even slikken voor de francofielen onder ons, want Parijs komt er bekaaid vanaf: wég zijn de in zonlicht badende beelden van de Eiffeltoren en van toeristen die gezellig een wijntje drinken op het terras. In plaats daarvan krijgen we de grauwe industriepanden in de voorsteden voorgeschoteld, een omgeving die weinig soelaas biedt voor de vluchtelingen die worstelen met het strenge asielbeleid van de Franse overheid.

Midden in de nacht schrikt Abbas, een alleenstaande vader met twee kinderen, badend in het zweet wakker. Hij heeft zojuist weer een nachtmerrie gehad, waarin hij het geweerschot hoorde dat zijn vrouw fataal werd tijdens hun vluchtpoging uit de Centraal-Afrikaanse Republiek. Soms verschijnt zijn vrouw hem helder voor de geest, bijna als een dagdroom: dan loopt ze op haar sokken door de woonkamer van het appartement en is het net alsof hij haar kan aanraken. Zo had hun leven samen er dus óók uit kunnen zien, maar het liep anders.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Une saison en France

acties