The Place

The Place (2017)

De aloude vraag waartoe een mens bereid is om zijn diepste wens te laten vervullen staat centraal in dit vlotte Italiaanse werkje.
play

6,5 details

  • 105 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Italië
105 Min Italië

Het lot van een schijnbaar willekeurige groep vreemdelingen die allemaal een mysterieus figuur ontmoeten. Dat figuur belooft hen de kracht te geven die ze willen, in ruil voor een belangrijke taak die ze moeten uitvoeren.

Regie
Paolo Genovese
Cast
Vittoria Puccini, Marco Giallini, Silvio Muccino, Giulia Lazzarini, Sabrina Ferilli, Alba Rohrwacher, Valerio Mastandrea, Vinicio Marchioni, Alessandro Borghi, Rocco Papaleo, Marianne Mirage, Silvia D'Amico.
Release
09.11.2017
Release NL
12.07.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Paolo Genovese | Cast: Valerio Mastandrea (L'uomo), Marco Giallini (Ettore), Alessandro Borghi (Fulvio), Silvio Muccino (Alex), Vittoria Puccini (Azzurra) e.a.| Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2017

Het Italiaanse The Place laat zich bekijken als een binnenstebuiten gekeerde versie van de legendarische openingsscène van The Godfather. Daarin is te zien hoe een burgerman de grote maffiabaas Don Corleone om een duistere gunst komt vragen, wat door de filmische aspecten de impressie wekt van een audiëntie met de duivel, ook al is de oppermachtige titelfiguur geheel menselijk. Dat laatste is in het Italiaanse The Place wat minder zeker, maar de enscenering van een man die in een café mensen ontvangt en hun wensen aanhoort, wordt op een volkomen alledaagse manier in beeld gebracht. Een verfrissende insteek, maar het is de vraag hoeveel kijkers een dusdanig van alle mythe ontdaan schouwspel anderhalf uur geboeid kan houden.

De mysterieuze figuur, op de aftiteling simpelweg 'de man' genoemd, slijt zijn dagen in het doodnormale café The Place, waar hij altijd aan hetzelfde tafeltje eet, drinkt en werkt. Voor buitenstaanders, zoals de geïntrigeerde serveerster Angela, lijkt zijn werk simpelweg te bestaan uit het aanhoren en adviseren van de mensen die bij hem aanschuiven. De kijker, die getuige is van al zijn conversaties, ontdekt al snel dat de verstrekte adviezen behoorlijk concreet zijn. Mensen kunnen bij de man terecht voor het in vervulling laten gaan van hun diepste wensen, waarvoor hij met een korte blik in zijn dikke boek een pasklare oplossing kan aandragen. Helaas voor deze mensen hangt aan hun wensen altijd een uiterst hoog prijskaartje. Een blinde man die weer wil zien, zal een vrouw moeten verkrachten. Een oude vrouw die haar dementerende echtgenoot terug wil, zal een bomaanslag moeten plegen. Want voor wat, hoort nogal wat.

videotrailers & clips