Jeannette (2017)

The Childhood of Joan of Arc

6,0 details

  • 105 Min
  • Historisch
  • Musical
  • Frankrijk
105 Min Frankrijk

Frnkarijk, 1425. De achtjarige Jeannette zorgt in het kleine dorpje Domremy voor haar schapen. Op een dag vertelt ze haar vriendin Hauviette dat ze niet kan aanzien hoeveel lijden de Engelsen veroorzaken. Madame Gervaise, een non, probeert het jonge meisje duidelijk te maken dat ze daar niet aan kan beginnen, maar Jeanette heeft het al op zich genomen om Frankrijk te beschermen.

Alt titel
Jeannette, l'enfance de Jeanne d'Arc
Regie
Bruno Dumont
Cast
Lucile Gauthier, Victoria Lefebvre, Lise Leplat Prudhomme, Jeanne Voisin, Maxime Boulanger, Kyliann Maréchal Tellier, Elise Charles, Aline Charles, Anaïs Rivière, Nicolas Leclaire, Régine Delalin, Gery De Poorter, Jonathan Leguen, Malone Leroy.
Release
21.05.2017
Release NL
17.05.2018

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Bruno Dumont |Cast: Lise Leplat Prudhomme (Jeannette), Jeanne Voisin (oudere Jeanne), Lucille Gauthier (Hauvette), Victoria Lefebvre (oudere Hauvette), Aline Charles (Madame Gervaise / St. Marguerite), Elise Charles (Madame Gervaise / St. Catherine), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2017

Van een experiment is nog nooit iemand slechter geworden. Met alle eenheidsworsten en voorspelbare meuk die de bioscopen overspoelen is het alleen maar toe te juichen als filmmakers eens wat anders proberen. Dit is helemaal het geval bij verhalen die we zo onderhand wel kennen. Een musicalversie van het jonge leven van Jeanne d'Arc met heavymetalgitaren, beats en een headbangende hoofdpersoon. Kom maar op zou je denken.

Niets is echter minder waar. Bruno Dumonts Jeannette, l'Enfance de Jeanne d'Arc is in elk denkbaar opzicht en voor elk zintuig een ware kwelling. De brandstapel waar de echte Jeanne uiteindelijk op belandde is haast een verlossing. Dat klinkt wat overdreven, maar bij een nadere inspectie lijkt het schier onmogelijk om op te sommen op welke vlakken Dumont allemaal wel niet de mist ingaat. Dit voert verder dan de welbekende smaak waarover niet de twisten valt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Jeannette

acties