Jeannette, l'enfance de Jeanne d'Arc

Jeannette, l'enfance de Jeanne d'Arc (2017)

The Childhood of Joan of Arc

Het verhaal van Jeanne d'Arc als kind verbeeld in musicalvorm met metalmuziek en oubollige teksten. Je moet ervan houden.
play

6,0 details

  • 105 Min
  • Historisch
  • Musical
  • Frankrijk
105 Min Frankrijk

Frnkarijk, 1425. De achtjarige Jeannette zorgt in het kleine dorpje Domremy voor haar schapen. Op een dag vertelt ze haar vriendin Hauviette dat ze niet kan aanzien hoeveel lijden de Engelsen veroorzaken. Madame Gervaise, een non, probeert het jonge meisje duidelijk te maken dat ze daar niet aan kan beginnen, maar Jeanette heeft het al op zich genomen om Frankrijk te beschermen.

Alt titel
Jeannette
Regie
Bruno Dumont
Cast
Lise Leplat Prudhomme, Jeanne Voisin, Lucile Gauthier, Victoria Lefebvre, Aline Charles, Elise Charles, Nicolas Leclaire, Gery De Poorter, Régine Delalin, Anaïs Rivière, Kyliann Maréchal Tellier, Malone Leroy, Maxime Boulanger, Jonathan Leguen.
Release
21.05.2017
Release NL
17.05.2018
Release DVD
09.04.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Bruno Dumont |Cast: Lise Leplat Prudhomme (Jeannette), Jeanne Voisin (oudere Jeanne), Lucille Gauthier (Hauvette), Victoria Lefebvre (oudere Hauvette), Aline Charles (Madame Gervaise / St. Marguerite), Elise Charles (Madame Gervaise / St. Catherine), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2017

Van een experiment is nog nooit iemand slechter geworden. Met alle eenheidsworsten en voorspelbare meuk die de bioscopen overspoelen is het alleen maar toe te juichen als filmmakers eens wat anders proberen. Dit is helemaal het geval bij verhalen die we zo onderhand wel kennen. Een musicalversie van het jonge leven van Jeanne d'Arc met heavymetalgitaren, beats en een headbangende hoofdpersoon. Kom maar op zou je denken.

Niets is echter minder waar. Bruno Dumonts Jeannette, l'Enfance de Jeanne d'Arc is in elk denkbaar opzicht en voor elk zintuig een ware kwelling. De brandstapel waar de echte Jeanne uiteindelijk op belandde is haast een verlossing. Dat klinkt wat overdreven, maar bij een nadere inspectie lijkt het schier onmogelijk om op te sommen op welke vlakken Dumont allemaal wel niet de mist ingaat. Dit voert verder dan de welbekende smaak waarover niet de twisten valt.

videotrailers & clips