7,1 details

  • 89 Min
  • Komedie
  • Drama
  • IJsland
  • Frankrijk
89 Min IJsland

Als de buren van Baldwin en Inga klagen dat een boom in de achtertuin voor schaduw op hun terras zorgt, breekt al snel de hel uit.

Alt titel
Undir trénu
Regie
Hafsteinn Gunnar Sigurðsson
Cast
Sigurður Sigurjónsson, Þorsteinn Bachmann, Dóra Jóhannsdóttir, Edda Björgvinsdóttir, Steinþór Hróar Steinþórsson, Lára Jóhanna Jónsdóttir, Sigrídur Sigurpálsdóttir Scheving, Selma Björnsdóttir.
Release
31.08.2017
Release NL
17.05.2018

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Hafsteinn Gunnar Sigurðsson | Cast: Steinþór Hróar Steinþórsson (Atli), Edda Björgvinsdóttir (Inga), Sigurður Sigurjónsson (Baldvin), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2017

De prominente boom die in de achtertuin van Baldvin en Inga staat, doet in wezen niets verkeerd. Inderdaad, hij is wat aan de grote kant en veroorzaakt hier en daar wat schaduw tot ongenoegen van de buren, maar daar kan de boom toch niks aan doen? De flinke stam met daarbovenop zijn gebladerde hoed doet simpelweg z'n ding. De boom is zich van geen kwaad bewust. Hij bemoeit zich met niemand en staat nu eenmaal waar ie staat - in de tuin van Baldvin en Inga. Hoe onschuldig de boom op het eerste gezicht lijkt, in Under the Tree is hij de verwekker van een groeiende haat die heen en weer ricocheert in een burenruzie.

De IJslandse film onder leiding van regisseur Hafsteinn Gunnar Sigurðsson is aan de ene kant een aanklacht tegen burgerlijke zelfzuchtigheid. Het simpele gegeven van een overlast veroorzakende boom fungeert als een pienter startpunt waarmee Sigurðsson de snel geprikkelde burgerij anno nu weergeeft. Zodra iemands veilig afgeschermde privéomgeving, idealiter voorzien van vaatwasser, breedbeeldtelevisie en auto, ook maar lichtjes verstoord wordt, is het menens. Ergernissen stapelen zich binnen een mum van tijd op en er ontstaat ruzie. Een dynamiek die volgens Sigurðsson niet alleen voor buren geldt, maar natuurlijk ook daarbuiten, zoals mensen op straat, collega's en zelfs (buur)landen.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Under The Tree

acties