Beast (2017)

Be careful what you unleash

Sterk en duister debuut van Michael Pearce laat je staren naar het gitzwarte hart van de mensheid op zoek naar een lichtpuntje.
play

7,1 details

  • 107 Min
  • Drama
  • Misdaad
  • Mystery
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
107 Min Verenigd Koninkrijk

Moll is 27 jaar oud en woont nog altijd bij haar dementerende vader en haar dominerende moeder op het Britse eiland Jersey. Dan komt ze de vrijgevochten stroper Pascal tegen, en valt al snel voor hem, tot ongenoegen van haar welgestelde familie. Hun relatie wordt op de proef gesteld door de aandacht van het hele eiland. De lokale bevolking is namelijk in de ban geraakt van een aantal moorden op jonge vrouwen, en Pascal is de favoriete verdachte van de politie. Moll blijft loyaal aan haar nieuwe liefde, wat haar pantser wordt tegen de bemoeizucht van de gemeenschap. Ook zij heeft een geheim namelijk, en hun geheimen versterken hun ban. Maar hoe gevaarlijk of ongevaarlijk is dat?

Regie
Michael Pearce
Cast
Geraldine James, Joe Flynn, Charley Palmer Rothwell, Olwen Fouere, Oliver Maltman, Richard Laing, Tim Woodward, Jessie Buckley, Joanna Croll, Trystan Gravelle, Claire Rafferty, Barry Aird, Shannon Tarbet, Hattie Gotobed, Emily Taaffe, Leona Clarke.
Release
09.09.2017
Release NL
21.06.2018
Release DVD
23.10.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Pearce| Cast: Jessie Buckley (Moll), Hattie Gotobed (Jade), Johnny Flynn (Pascal Renouf), Geraldine James (Hilary Huntington), Trystan Gravelle (Clifford), Charley Palmer Rothwell (Leigh Dutot), Shannon Tarbet (Polly), Emily Taaffe (Tamara), Tim Woodward (Fletcher)| Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2017

De duistere debuutfilm van Michael Pearce begint als een gangbare thriller. Moll zit gevangen in een deprimerende dagelijkse sleur: familieleden die meer succes hebben of moeders die kleineren en controleren. Er verschijnt een prins die Moll komt redden en haar de liefde geeft die ze altijd al miste, maar hij heeft iets duisters in zich. Het lijkt de opzet van de zoveelste romantische thriller in het young-adult-genre. Dit is allemaal schijn.

Beast gaat eerder over het gitzwarte hart van eenieder. Geen enkel personage is goed of slecht, maar ze dragen allemaal bij aan de dramatische gebeurtenissen en de keuzes van onze hoofdpersonages. Pearce laat het romantische verhaal op een intelligente en verrassende manier evolueren tot een grauwe psychologische thriller. Geen enkele scène of uitspraak is overbodig en hij weet elk aspect van een scène te gebruiken om een naargeestig vermoeden op te bouwen, waar je niet altijd je vinger op kunt leggen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Beast

acties