The Good Liar

The Good Liar (2019)

Read between the lies

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Good Liar is een nieuwe drama thriller geregisseerd door Bill Condon, de regisseur van Kinsey, Dreamgirls en Chicago.

De film gaat over de beroepsoplichter Roy Courtney (Ian McKellen), die in zijn leven al vele mensen heeft weten op te lichten om er zelf rijkelijk van te profiteren. Naast grote online berovingen van zakenmensen probeert hij via datingsites ook oudere dames op te lichten. Wanneer Roy leert dat zijn nieuwe doelwit Betty McLeish (Helen Mirren) een weduwe is die over miljoenen aan geld bezit, probeert hij langzaam te werken om zo veel mogelijk geld van haar te kunnen stelen. Door zijn langzame manier van werken, brengt Roy meer tijd met zijn slachtoffer door dan normaal. Zo beginnen de twee toch wat gevoelens voor elkaar te krijgen. Roy komt voor de keuze te staan om zijn diefstal planning te beëindigen en een nieuw slachtoffer te vinden om zo zijn relatie met Betty niet op het spel te zetten. Anders moet hij snel zoveel mogelijk geld van Betty zien te stelen voor hij haar achter zich kan laten.

Deze film komt wat over als een klassieke misdaad mysterie thriller in een modern jasje. Fans van detective films en series kunnen zo de mysteries van de film zelf proberen te ontdekken of voorspellen, maar door de manier waarop de film begint, zie je de eerste plottwist al aankomen. Zo weet je als kijker dat beide personages niet te vertrouwen zijn. Ze hebben er wel voor gekozen om een tweede plottwist in de film te stoppen, maar voor deze plottwist krijg je als kijker weinig tot geen hints. Zo is de eerste plottwist te voorspelbaar, terwijl de tweede ineens uit het niets komt. Dingen vallen zo ineens zonder verdere uitleg wat te precies op hun plaats. Ze hadden het script beter moeten uitwerken om zo toch een goede plottwist naar voren te brengen met een benodigd aantal hints, om kijkers zo tijdens de film ook zelf te kunnen laten proberen de mysteries te ontcijferen.

Ondanks de rommelige plottwisten hebben ze deze film wel zo in beeld gebracht als een klassieke detective film of serie zoals je bijvoorbeeld in een Sherlock Holmes serie kan zien. De scenes waarin Ian McKellen zijn personage andere oplicht zijn zo wel vermakelijk om te volgen.

Het acteerwerk wordt goed gedaan door Ian McKellen en Helen Mirren als de twee hoofdrolspelers. Dit is de eerste keer dat de twee samen in een film spelen, maar toch weten ze de film samen leuk te dragen. Het is jammer dat ze het met een minder goed uitgewerkt script moeten doen, want hierdoor komen hun personages toch wat voorspelbaar over bij de eerste plottwist. Door de tweede plottwist die uit het niets komt, neem je de personages toch wat minder serieus of krijg je wat minder medelijden met ze. De tweede plottwist verandert beide personages namelijk zo dat ze ineens helemaal anders overkomen.